Els productes agroalimentaris i turístics de la Costa Brava es mostren a la fira Mercat de Mercats de Barcelona

Del 21 al 23 d’octubre se celebra la segona edició de la fira agroalimentària Mercat de Mercats, acció promocional concebuda per l’Institut Municipal de Mercats de l’Ajuntament de Barcelona amb la voluntat d’apropar als ciutadans i visitants de Barcelona els 39 mercats d’alimentació de la ciutat, els productors de qualitat i proximitat, el món de la restauració i el món dels sumillers.

L’actual edició de Mercat de Mercats compta amb nombroses novetats i millores entre les quals hi ha la participació activa del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que hi participa per primera vegada i és l’única destinació turística present, en 4 espais diferenciats i dinàmics que persegueixen donar a conèixer els productes enogastronòmics, turístics i culturals de la demarcació:

– espai d’informació turística de la Costa Brava i el Pirineu de Girona compartit entre el Patronat de Turisme i l’Ajuntament de Girona.

– espai gastronòmic i exposició de productes, amb la col·laboració del col·lectiu Girona Bons Fogons, des del que s’oferirà degustacions de productes de la demarcació de Girona a través de tastos.

– espai enològic DO Empordà i productors de cervesa gironina artesana. Participen amb producte els cellers de vins i caves Gelamà, La Vinyeta, Setzevins, Can Sais i Mas Patiràs. Cava Montferran i cervesa Keks.

– espai d’activitats dinamitzadores culturals, ofert per l’àrea de Cultura i d’Acció Social de la Diputació de Girona, de d’on s’oferiran actuacions musicals d’havaneres i música tradicional catalana amb els grups Els Cremats, Grup de Calaix i Terra Endins.

La participació del Patronat de Turisme a la  fira persegueix que el visitant conegui la destinació gironina a través dels seus productes fins i tot abans de trepitjar-la i que la mostra es converteixi en el punt de partida per a conèixer i gaudir de la Costa Brava i el Pirineu de Girona a través de la pràctica de l’enoturisme.

La inauguració de Mercat de Mercats tindrà lloc el divendres 21 d’octubre a les 13h a l’espai Aula de Gastronomia de l’Av. Francesc Gambó. L’acte comptarà amb la presència del Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, la Tinenta d’alcalde d’Economia Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, i el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi. Posteriorment, a les 14h, la comitiva d’autoritats es desplaçarà fins l’espai Costa Brava i Pirineu de Girona o el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Torramadé, junt amb representants i empresaris turístics gironins, els saludarà i acompanyarà durant la visita.

Amb anterioritat, en els mesos de maig i juny, el Patronat de Turisme va dur a terme la campanya Costa Brava i Pirineu de Girona km 0 a quatre mercats municipals de l’àrea metropolitana de Barcelona: la Boqueria, Sagrada Família i Concepció de Barcelona i el mercat de Torreblanca de Sant Cugat del Vallès. En aquella ocasió l’acció promocional tenia l’objectiu divulgar l’oferta turística, enogastronòmica i cultural de les comarques gironines de manera directa i participativa entre el públic de l’àrea de Barcelona.