Jet2Holidays i NT Incoming portaran 37.000 nous turistes britànics a la Costa Brava i la Costa de Barcelona

Ajuntament de Lloret

Ajuntament de Lloret

Més turistes britànics per l’any que ve. Entre els mesos de maig i setembre de 2016 Jet2Holidays i NT Incoming portaran sis avions setmanals a l’Aeroport de Girona. Els vols arribaran des de Glasgow (Escòcia), Newcastle i Manchester (Anglaterra), dos des de cada ciutat.

Segons la previsió actual, això comportarà el desembarcament de 37.000 nous turistes. Tots ells viatjaran amb els avions del turoperador. Per la seva part, l’agència receptiva de Santa Susanna els allotjarà als hotels de la Costa Brava i la Costa de Barcelona.

El director general de Jet2Holidays, Steven Heapy, atribueix l’aposta a «la qualitat dels serveis i a l’hospitalitat catalana». Heapy també recorda que la depreciació de l’euro davant la lliura esterlina converteix la Costa Brava i la Costa de Barcelona «en un destí molt competitiu per als anglesos i escocesos que volen fer unes vacances de sol i platja».

El director d’NT Incoming, Joan Pascual, justifica «la recuperació» d’aquest turisme perquè «el mercat britànic es manté com el segon emissor més important d’Europa i com un dels primers de tot el món». Pascual confia que «els sis nous avions setmanals que arribaran a partir del maig de 2016 contribueixin a satisfer el reclam de més viatgers per a l’Aeroport de Girona i el de més hostes per al sector hoteler».

El retrat robot

Concretament, els turistes s’hostatjaran en establiments de l’Alt Maresme (Calella, Pineda, Malgrat de Mar i Santa Susanna), la Selva (Lloret de Mar i Tossa de Mar), el Baix Empordà (Platja d’Aro i l’Estartit), l’Alt Empordà (Roses) i de Girona. La seva principal atracció és el clima i les platges catalanes.

Són famílies i, en menor mesura, grups de joves. També mostren molt d’interès pel Barça, les visites a la ciutat de Barcelona, els parcs aquàtics, la gastronomia i l’oci nocturn. Les seves vacances a la Costa Brava i la Costa de Barcelona duren al voltant d’una setmana. S’allotgen en hotels d’entre tres i quatre estrelles i gasten al voltant d’uns 120 euros per dia i persona.

Trobada amb més de 150 organitzacions i empreses del sector turístic

Jet2Holidays i NT Incoming han donat a conèixer la previsió en el marc d’un congrés que ha reunit els directors generals d’ambdues companyies amb més de 150 hotelers i empresaris del sector turístic. La trobada ha tingut lloc al Teatre de Lloret de Lloret de Mar, un dels nuclis de turisme més importants de la Costa Brava i un dels més interessats en la captació de més visitants del Regne Unit.

També hi han participat les empreses i entitats patrocinadores (Fergus, Burger King, KFC, Pujol i Patronat de Turisme Costa Brava Girona) i les organitzacions col·laboradores (Aeroport de Girona, Agència Catalana de Turisme, GMS, Cambra de Comerç, Diputació de Girona i Promoció Turística UK & Ireland).