Un miler de visitants al castell de Montsoriu per Setmana Santa

Consell Comarcal de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

El castell de Montsoriu ha rebut gairebé un miler de visitants durant els quatre dies festius de Setmana Santa, dels quals 400 es van registrar el Divendres Sant. Aquest dia, 200 van gaudir de la visita guiada i la resta la nova modalitat de visita lliure.

La resta de dies – dissabte 4, diumenge 5, dilluns 6 d’abril- l’afluència de persones que varen apropar-se fins a Montsoriu no va disminuir, tot i la inestabilitat meteorològica de la jornada de dissabte, dia 4 d’abril.

Els bons resultats d’aquests dies fan pensar que a partir d’ara, i amb l’arribada del bon temps, el nombre de visitants al castell augmentarà considerablement, i s’espera que les xifres siguin molt superiors a les d’anys anteriors.

El tècnic de Cultura de l’ens comarcal, Joan Carles Codolà, ha recordat a més que des que es varen posar en marxa les visites lliures, el passat 1 de març, s’ha doblat el nombre de persones que han visitat el castell durant tots els caps de setmana d’aquest mes.

Des del Patronat del Castell de Montsoriu es valoran positivament les xifres d’enguany i estan convençuts, a més, que la nova modalitat de visita lliure al castell també ha comportat un increment del nombre de persones que l’han visitat.

Des de l’1 de març de 2015, l’itinerari pel castell de Montsoriu s’ha senyalitzat per facilitar-ne la visita sense guies. Per tant, actualment s’ofereix al visitant la possibilitat de fer la visita amb guia o bé sense, seguint els senyals que hi ha al recinte. Així, tal com ha explicat el tècnic comarcal, per a la visita lliure, sense guies, s’ha editat una guia del visitant, en català, castellà i anglès, que permet anar seguint el recorregut amb explicacions concretes sobre els diferents elements arquitectònics i els aspectes històrics que configuren Montsoriu.

El castell està obert divendres al matí de 10 a 14 h i els dissabtes i diumenges de 10 a 17 h.
La visita guiada té una durada d’una hora i mitja aproximadament; la visita lliure seguint l’itinerari marcat, es pot fer en menys d’una hora.