L’Aeroport de Girona – Costa Brava estrena dues noves rutes a Varsòvia i Belgrad

Boetng 737 de JAT Airways

L’Aeroport de Girona – Costa Brava estrenarà demà, 30 d’abril, una nova connexió amb Varsòvia operada per Enter Air. La companyia polonesa realitzarà la ruta d’anada i tornada els dissabtes fins a l’1 d’octubre amb un avió B737-400. A més, entre l’11 de juny i l’1 d’octubre té planificat un vol a Gdansk i un vol a Katowice d’anada i tornada, també tots els dissabtes. Per altra banda, l’aeroport compta des del passat dissabte, 23 d’abril, amb una altra nova ruta a la ciutat de Belgrad.

 

L’aerolínia JAT Airways realitza la ruta tots els dissabtes fins al 29 d’octubre amb un avió B737-300. A més, des del 14 de juny i fins al 25 d’octubre, l’aerolínia operarà també tots els dimarts un vol d’anada i un de tornada a la capital de la República Sèrbia, així com alguns dijous i diumenges puntuals durant la temporada d’estiu. La companyia sèrbia confirma amb aquesta nova connexió el seu interès per l’aeroport gironí, com ja havia anunciat el director de l’Aeroport, Lluís Sala, el març coincidint amb l’inici de la temporada d’estiu. «Es tracta de dos grans noticies que demostren el treball que s’està realitzant per a que noves companyies operin al nostre aeroport», ha declarat Lluís Sala.

El diumenge 27 de març va començar la temporada d’estiu 2011 amb la incorporació de noves destinacions i noves companyies en comparació amb l’estiu anterior. Air Europa i Brussels Airlines van representar dues de les novetats en relació amb la temporada d’estiu 2010, ja que l’any passat no operaven des de Girona. Air Europa vola a Nador amb dues operacions setmanals, mentre que Brussels Airlines ofereix la connexió amb Brussel·les també una vegada a la setmana, és a dir amb dues operacions.

Per altra banda, Ryanair ha estrenat aquesta temporada vuit noves rutes regulars que connecten Girona amb les ciutats sueques de Karlstad i Skelleftea, Lamezia (a Itàlia), Magdeburg – Cochsted (a Alemanya), Rzeszow (a Polònia), Vilnius (a Lituània), Làrnaca (a Xipre) i Tallin (a Estònia). En el cas de Transavia, aquest estiu s’ha consolidat com la segona companyia de l’aeroport gironí amb 24 operacions setmanals i tres destinacions durant la temporada d’estiu actual: Amsterdam, Niederrhein i Rotterdam. Cal destacar que la ruta a Niederrhein és una novetat per a l’aerolínia. Finalment, han continuat la seva operativa a Girona, un estiu més, companyies com Air Malta, Jetairfly, Thomas Cook Airlines Belgium, Thomson Airways Limited o Travel Service SRO.

Foto: Wikipedia