Més de dues mil persones ja han visitat el castell de Montsoriu

Castell de Montsoriu

Més de dues mil persones ja han visitat el castell de Montsoriu amb només un mes i mig des de la seva obertura al públic, el passat 29 de gener. El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Robert Fauria, ha valorat molt positivament aquesta xifra i més si tenim en compte que el castell  està obert al públic només els dissabtes i els diumenges.

 

En aquesta línia, Fauria ha reconegut que el nombre de visitants ha estat molt superior al previst durant les primeres setmanes de funcionament. I és que, tal com ha reiterat el màxim responsable del Patronat,  “el nombre de visites ha superat les expectatives i les previsions inicials, que eren d’un màxim de 250 visites cada cap de setmana, i s’han vist superades per l’interès que ha generat el castell fins a arribar a una mitjana de gairebé 290 persones cada cap de setmana”.

Paral·lelament, durant aquestes primeres setmanes de funcionament, s’han dut a terme unes jornades de portes obertes destinades específicament als veïns dels quatre municipis representats al Patronat del Castell de Montsoriu (Breda, Arbúcies, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu), amb una resposta entusiasta que evidencia les ganes que hi havia als pobles de l’entorn de poder recuperar el castell i poder-lo mostrar al públic.

El president del Patronat, Robert Fauria, ha destacat també que les primeres impressions recollides des del castell han palesat una aprovació del sistema escollit per fer les visites que només es poden fer amb guia acompanyant, cosa que permet fer un recorregut d’una hora i mitja pel monument més rellevant de la comarca de la Selva.

Procedència dels visitants del castell

Durant aquest primer mes i mig l’origen geogràfic dels visitants ha estat molt distribuït, amb un percentatge majoritari de visitants de les comarques de Barcelona, amb un 53%; seguit dels de la ciutat de Barcelona, 27%, i els de la comarca de la Selva, amb un 10%. Per grups d’edat, un 70% eren adults; un 11%, jubilats; un 12%, estudiants i nois i noies entre 6 i 14 anys, i un 7%, menors de 6 anys.

S’amplien els horaris per Setmana Santa

La bona acollida d’aquestes primeres setmanes ha fet que el Patronat, tal com ha anunciat Fauria, hagi pres la decisió d’ampliar els horaris d’obertura al públic per Setmana Santa. Així, el castell s’obrirà els dies 22 i 25 d’abril i durant els mesos d’estiu s’incorporaran alguns dies laborables per a visites al públic en general. Amb tot, però, i atès que està previst que les obres de restauració del recinte continuïn en els propers mesos, s’organitzaran les visites per no interferir amb el ritme dels treballs de restauració.

El Patronat del Castell de Montsoriu s’ha reunit avui 25 de març a la sala d’actes del consell Comarcal de la Selva. La reunió ha estat presidida pel seu president, Robert Fauria. A l’acte hi han assistit representats dels quatre municipis que formen part del Patronat. També hi han participat representants de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.