El PSC reclama la implicació de la Generalitat en el projecte per requalificar el model turístic de la Costa Brava

La implicació de la Generalitat en el projecte per requalificar el model turístic de la Costa Brava és fonamental i, malgrat el context de retallada a causa de la crisi, no pot menystenir la importància com a motor econòmic que representa el turisme a Catalunya i la Costa Brava en particular.

El diputat socialista al Congrés Fèlix Larrosa, portaveu del PSC en matèria de turisme, ha explicat aquest migdia als alcaldes i representants municipals del PSC, el valor de la requalificació turística de la Costa Brava en base a la participació de les administracions i el sector privat per millorar els valors de sostenibilitat del model i oferir un valor a les condicions de l’oferta no tan supeditat als preus.

El diputat del PSC i portaveu del Grup Socialista en matèria de Turisme va proposar la setmana passada, arran de la compareixença al Congrés del ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, que el govern de l’Estat actuï a la Costa Brava per millorar-ne l’oferta i resituar-la com a destí dels mercats turístics internacionals. Larrosa va proposar al govern que la Costa Brava s’afegeixi als plans de requalificació turística que s’apliquen actualment a la Badia de Palma, el Puerto de la Cruz, San Bartolomé de Trajana i la Costa del Sol Occidental i que han suposat el seu rellançament.

El diputat Larrosa va comparèixer ahir tarda en una roda de premsa a la seu del PSC a Girona acompanyat pel també diputat Àlex Sáez i la primera secretària del PSC de Girona i secretària de Turisme de la federació de les comarques gironines, Glòria Plana (veure foto). Larrosa ha insistit en la potència del sector i ha desgranat les línies bàsiques del que hauria de ser el projecte: «Considerem que hem de fer una aposta més ferma a favor de les destinacions que són referents internacionals.» Això implica, en base als eixos que signifiquen Roses, Figueres i l’Escala; Sant Feliu, Palamós i Castell-Platja d’Aro i Blanes, Lloret i Tossa, que es trobin mecanismes per fer-los interactuar per contribuir al posicionament de la marca; fer estudis de mobilitat en època turística i analitzar el funcionament de les infraestructures de suport.

«No podem entendre que no es mesuri el turisme tal i com li pertoca per la seva importància en aquest país i per la transcendència de la creació d’ocupació que implica», ha valorat Fèlix Larrosa citant una conversa que ha tingut aquest matí amb Ferran Adrià al Fòrum Gastronòmic de Girona.

A propòsit del model turístic, Àlex Sáez, s’ha referit al projecte que presentava Larrosa ressaltant la importància que tindria en la dinamització de l’economia. I no s’ha estat d’expressar la preocupació que genera l’actitud del govern de la Generalitat en relació a la posició de Ryanair a l’aeroport de Girona: «Tenim por que el govern tingui una visió centralista i estrictament metropolitana. El govern ha de refelxionar i respectar l’acord que ja va firmar el Secretari de mobilitat, Manel Nadal. La pilota és al costat de la Generalitat si creu en l’aeroport i en l’efecte que té per l’economia gironina la circulació de quatre milions de passatgers».

Edició: JFG – Foto: PSC