El PSC proposa al Congrés que el govern actuï a la Costa Brava per augmentar-ne el valor internacional com a destí turístic

El diputat del PSC i portaveu del Grup Socialista en matèria de Turisme, Fèlix Larrosa, ha proposat ahir, arran de la compareixença al Congrés del ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, que el govern de l’Estat actuï a la Costa Brava per millorar-ne l’oferta i resituar-la com a destí dels mercats turístics internacionals. Larrosa ha proposat al govern que la Costa Brava s’afegeixi als plans de requalificació turística que s’apliquen actualment a la Badia de Palma, el Puerto de la Cruz, San Bartolomé de Trajana i la Costa del Sol Occidental i que han suposat el seu rellançament.

Larrosa, que ha expressat una reivindicació de les alcaldesses de Roses, Palamós i Castell-Platja d’Aro –les socialistes Magda Casamitjana, Terresa Ferrés i Dolors Padilla, respectivament– ha posat èmfasi en la necessitat, d’una banda, «d’augmentar la cooperació público-privada a través de nous consorcis» en la qual la participació privada sigui determinant, i, de l’altra, persistir en la línia d’incorporar nous elements amb valor gastronòmic, cultural i de patrimoni i reinventar zones de la Costa Brava, com l’eix de Roses-Figueres, l’eix de Palamós-Platja d’Aro, Santa Cristina i Sant Feliu, integrant «el shopping, els creuers, la cultura i la gastronomia, amb les marques internacionalment conegudes de la Costa Brava, com Dalí i Ferran Adrià» .

Horaris comercials

D’altra banda, el portaveu també ha fet referència als horaris comercials. Larrosa considera que cal fer una anàlisi del impacte econòmic de la llei vigent, aprovada quan  Montilla era el ministre del ram amb un ampli consens. Larrosa considera que, «partint de la base que l’oferta comercial s’ha d’adaptar constantment a les necessitats dels consumidors, cal preservar valors com la conciliació familiar, el model cultural i comercial». Per això, ha afirmat, «cal avançar amb noves fórmules pròpies de la societat del coneixement i de la informació, com són el denominat e-commerce, o l’ús de la telefonia mòbil».