19a Fira de l’Avellana de la Selva aquest cap de setmana a Brunyola

Foto: Consell Comarcal de la Selva

Imatge del concurs “Sac a l’esquena” / Foto: Consell Comarcal de la Selva

Brunyola acull aquest dissabte i diumengel 19a Fira de l’Avellana de la Selva. La població selvatana es convertirà en el punt de trobada d’experts, productors, agricultors i comerciants del sector vinguts d’arreu de Catalunya. Tot i que la inauguració oficial es farà el dissabte a la tarda, des del dissabte al matí es podrà visitar una exposició de maquinària agrícola relacionada amb el cultiu i la recollida d’avellana i també es farà una venda d’avellanes.

D’altra banda, també està previst que durant els dos dies es puguin visitar diferents exposicions, entre les quals hi ha novament artesania de fibres vegetals, de Jaume Vilà; Arc’, de Marc Pujol, i 40 anys de la revista Ressò.

Un cop finalitzi l’acte d’inauguració hi haurà un pica-pica de productes fets amb avellana, per als assistents, amb degustació de la coca de Brunyola feta amb avellana de la Selva per la pastisseria Noguera, allioli d’avellana i els plats cuinats amb avellana presentats pels restaurants del municipi (El Castell, Can Valls i Can Gabatxó).

A la nit, els actes continuaran amb la quarta edició de l’Avellana Jove amb l’actuació de La Jet Set, Buhos, Banda Bandarra i Useful Dj.

XIII concurs internacional d’esclovellar avellanes i VI concurs de sac a l’esquena- II Memorial Pere Parera

El diumenge s’inaugurarà amb la ruta guiada pels masos històrics, a càrrec de Ricard Teixidor. A la mateixa hora, a dos quarts de deu del matí, s’obrirà la fira d’artesania pels voltants de la plaça i també les parades de venda d’avellanes, que es tancaran al vespre. Al migdia, es farà la missa a l’església parroquial amb acompanyament de la coral del GEiEG. Un cop finalitzi la cerimònia religiosa, s’oferirà un recital de cançons populars a càrrec de la mateixa coral.

Els actes centrals es celebraran a la tarda amb una audició de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de l’Escala, a partir de dos quarts de cinc de la tarda, i els tradicionals concursos. Sens dubte, el XIIIè concurs internacional d’esclovellar avellanes i el V concurs de sac a l’esquena- II Memorial Pere Parera es converteixen any rere any en els actes que congreguen més públic.

Així, a partir de les sis de la tarda, s’iniciarà el concurs d’esclovellar avellanes i, tot seguit, es farà el concurs de sac a l’esquena. Es tracta d’una cursa de velocitat carregant un sac d’avellanes i es pot participar en dues categories: sènior (40 quilos d’avellanes) i júnior/dones (20 quilos).

La cantada d’havaneres i de cançons de taverna amb el grup Els Pescadors de l’Escala posarà el punt final a l’edició d’aquest any de la Fira de l’Avellana. A la mitja part se servirà rom cremat per a tothom.