La Costa Brava i el Pirineu de Girona aposten pel turisme accessible

L’Hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar ha estat l’escenari de la presentació ahir del vídeo promocional Girona, una destinació 360…i 5 dies que ha comptat amb la presència de Romà Codina, alcalde de Lloret de Mar, Ramon Ramos director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona , i Miguel Nonay bloguer de viatges.

La producció de Miguel Nonay mostra la demarcació de Girona des de l’accessibilitat.  En un vídeo de vuit minuts trenta segons es veu el bloguer saltant amb paracaigudes, fent caiac, degustant la gastronomia gironina,fent submarinisme, muntant a cavall i visitant diferents pobles i viles de la demarcació com Besalú, l’Escala o Puigcerdà.

La feina desenvolupada els darrers anys sobre el terreny amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, entitats, associacions i empreses turístiques gironines, ha donat com a fruit un vídeo que mostra a l’usuari l’adaptació per als viatgers amb mobilitat reduïda de l’oferta turística de la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona, una oferta turística de turisme inclusiu.

Miguel Nonay és un conegut bloguer que viatja arreu del món testant el grau d’accessibilitat de les destinacions turístiques per després explicar-les en el seu blog “A salto de mata” i del portal de vídeos de destinacions turístiques accessibles “Viajeros sin límite”. Nonay explica «fer de tot i per tots, tot l’any es possible a Girona. La destinació és de les més accessibles de l’Estat espanyol. Romà Codina alcalde de Lloret de Mar, manifesta que «els darrers anys s’ha treballat molt des de les associacions i l’ ajuntament per aconseguir que cada vegada hi hagi menys barreres arquitectòniques i fer que el turisme sigui social i accessible per a tots. En breu Lloret de Mar posarà en funcionament una nova piscina amb plataforma mòvil ».

Per la seva banda el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, va destacar la vàlua personal de Nonay i la seva empenta. Ramos comenta « El Patronat de Turisme Costa Brava Girona vol seguir potenciant el turisme accessible a la destinació i treballa per sensibilitzar ajuntaments i sector turístic».

Avenços en l’accessibilitat turística de la destinació

Acte de presentació del vídeo

Acte de presentació del vídeo

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha treballat i treballa en col·laboració amb diverses organitzacions per tal d’estructurar i promocionar l’oferta turística accessible de què disposa la Costa Brava, les comarques gironines d’interior i el Pirineu de Girona com ara Once, Mifas i Elsa Integració. Des del Patronat promovem la sensibilització del sector turístic envers aquest segment de mercat en creixement i impulsem estratègies que han de permetre rendibilitzar i desestacionalitzar la indústria turística gironina a fi de diferenciar-nos de les nostres destinacions competidores amb productes de qualitat, també pel que es refereix a turisme accessible.

La nostra destinació disposa actualment d’un nombre important de recursos turístics accessibles que tant per la seva varietat com qualitat, ens han permès promocionar una oferta important per un segment de mercat que va a l’alça.

Més enllà dels establiments i equipaments adaptats, és destacable la nostra oferta en matèria d’activitats turístiques adaptades a persones amb discapacitats físiques. Ens referim, per exemple, a: cicloturisme a les vies verdes amb bicicletes adaptades, viatges en globus adaptat a la Garrotxa, rutes adaptades en el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, esquí adaptat a la Molina, submarinisme amb cadira amfíbia a L’Estartit, vela adaptada a L’Escala, entre altres.