El PSC proposa aprofitar el potencial turístic de les comarques gironines per eixamplar les perspectives del sector

Joaquim Nadal planteja aprofitar el potencial turístic de les comarques gironines per eixamplar les perspectives del sector sense renunciar a l’oferta actual.

El cap de llista dels socialistes per Girona detalla una llista de propostes a partir de les quals el PSC es proposa aprofitar les característiques particulars de cada comarca per potenciar l’oferta actual.

«La idea del PSC es concentra, en matèria de política turística en aconseguir que en la geografia de la demarcació de Girona hi hagi punts d’excel•lència que responguin a una política turística pensada en la diversificació, la desestacionalització i l’aposta constant i permanent per productes nous i ofertes noves transformant les que ja tenim en un sentit de modernitat i de recerca de nous mercats», sintetitza Nadal.

Des d’un punt de vista global, el projecte polític dels socialistes per al turisme inclou un reforç de l’oferta actual. «Cal naturalment reforçar el turisme de sol i platja que ja existeix i que és el nostre principal valor. Però a part cal potenciar altres productes de tot tipus, de tota mena, d’interior, de costa i evidentment, aplicar mesures concretes», s’ha posicionat el candidat socialista, que aquest matí ha estat passejant per la fira de Tots Sants de Girona.

«El turisme és un dels motors de l’economia gironina i en aquests moments necessita uns quants revulsius. Creiem que aquesta campanya ha de servir per posar en discussió quin és el model de turisme que volem i què pensen fer els partits polítics per tirar endavant el model», ha reclamat Joaquim Nadal.
“I és a les mesures concretes que em vull referir avui perquè em sembla que només contrastant mesures concretes es pot arribar a entendre quin és l’abast d’un determinat model turístic. A Girona, per exemple, el model turístic s’ha de fonamentar en el festival Temporada Alta, els museus, el call, en aquest potencial que ja existeix”, ha posat d’exemple Joaquim Nadal.

Vuit comarques; vuit exemples de compromís socialista. Propostes del PSC en matèria de turisme explicades pel cap de llista

Cerdanya: La Molina com a punt de referència
«Tenim el convenciment que la Molina s’ha de convertir en el punt de referència dels esports d’hivern. Ha sigut històricament bressol de l’esquí a Catalunya i ara serà 2011 seu del campionat del món de surf de neu. I les inversions que s’han de fer a la Molina i la connexió amb l’estació del Berguedà ha de servir per potenciar una oferta turística que a la Cerdanya els és imprescindible».

Ripollès: Núria i l’hostatgeria
«Pensem que Núria és un referent – ho és també Vall-ter, Camprodon, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll amb tita l’oferta- però l’oferta de Núria, el cremallera, és una referència per l’esport de muntanya. Esquí i muntanya, la Molina i Núria són dos referents imprescindibles i continuarem la plena rehabilitació i recuperació dels edificis de l’hostatgeria de Núria fins a fer-ne un referent en l’oferta turística, hotelera i gastronòmica del Ripollès»

La Garrotxa: El Museu del Paisatge instrument imprescindible
«Pensem que el Museu del Paisatge és un instrument imprescindible per, lligat amb l’observatori del paisatge, fer de la Garrotxa un referent en les pol de paisatge del govern de Catalunya. Ja ho ha estat ara però ho ha de ser més i el museu del paisatge és aquest pas que falta per concloure un projecte molt articulat».

Alt Empordà: Integració d’Empuriabrava i Santa Margarita; La Torre Mornau al servei dels Parcs
«Pensem que és imprescindible donar la batalla, i donar-la molt seriosament, continuar-la per donar-la a fons, de cara a la plena integració i acceptació d’Empuriabrava i Santa Margarita en els termes en els quals està ara construït. Vol dir respectar els drets de les persones que tenen amarradors i habitatges en aquestes dues urbanitzacions i evitar que una delimitació excessiva plantejada en una aplicació també excessiva de la llei de costes porti el govern de l’Estat a crear alguna discussió o dubtes sobre drets de propietat que venen d’urbanitzacions que es van elaborar en el seu moment».

«També a l’Alt Empordà nosaltres pensem que la Torre Mornau, que és una finca que ha comprat l’INCASOL, s’ha de convertir en un centre de referència i d’interpretació dels Aiguamolls de l’Empordà i per tant ha de ser un establiment de recerca, d’interpretació, que pot estar al servei dels diferents parcs naturals que hi ha a l’entorn de l’Alt Empordà i específicament el del Cap de Creus, però també per tot el que significa l’oferta de l’Albera i el Parc Natural del Montgrí i les Medes».

La Selva: La defensa dels càmpings de Blanes i la connexió del PGA de Caldes
«És imprescindible donar la batalla en els mateixos termes que a Roses i Castelló d’Empúries, als càmpings de Blanes. L’haurem de donar per tots aquells càmpings que siguin objecte d’una delimitació dubtosa del Ministeri de Medi ambient, medi rural i medi marí. Però en el cas de Blanes la situació és molt agressiva i pensem que defensar aquestes establiments és defensar la indústria turística i l’oferta turística en aquest punt».

“Si anem a la frontera entre el Gironès i la Selva, és imprescindible desdoblar el PGA de Caldes, Caldes-Vilobí, i fer que aquest camp de golf sigui un camp de referència molt a prop de l’aeroport i un punt d’enllaç entre les polítiques d’esport i turisme que el govern de la Generalitat té l’obligació i el compromís polític i moral de tirar endavant”

Pla de l’Estany: Oferta de patrimoni monumental, artístic i ambiental
«I encara hi podríem afegir el que representa l’oferta turística de l’estany de Banyoles i tot les seves potencialitats, com va dir marina fa un parell de dies, de l’oferta al voltant de l’arqueta recuperada i tot el patrimoni monumental, artístic i també ambiental al voltant de l’estany han de fer del Pla de l’estany un referent més d’aquesta multiplicitat d’iniciatives de caràcter turístic que creiem que hem de tenir».

Baix Empordà: La fundació Thyssen per posar Sant Feliu al mapa de l’excel•lència
«La culminació del projecte de la fundació Thyssen ha de ser la culminació d’un conjunt d’iniciatives que en l’àmbit de sant Feliu de Guíxols pretenen posar la ciutat al mapa i aconseguir que en la geografia de la demarcació de Girona hi hagi punts d’excel•lència que responguin a una política turística pensada en la diversificació, la desestacionalització i l’aposta constant i permanent per productes nous i ofertes noves, transformant les que ja tenim en un sentit de modernitat i de recerca de nous mercats».