Els turistes tornen a Calella

Ajuntament de Calella

En els darrers dies, els primers visitants han omplert les habitacions dels establiments turístics de Calella. De la cinquantena d’allotjaments que hi ha a la ciutat, 17 ja han aixecat la persiana en les últimes dues setmanes, cosa que ha permès el degoteig de turistes. La majoria venen de diferents punts de Catalunya, però també n’han arribat d’Alemanya, Bèlgica, Països Baixos, França i el Regne Unit.

Seguint les directrius de la secretaria d’Estat de Turisme, els establiments han instaurat estrictes protocols d’higiene i seguretat per tal d’evitar la propagació de la Covid-19. Per exemple, és obligatori dur mascareta dins de les instal·lacions i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic cada vegada que s’accedeix a un espai diferent. També s’han col·locat mampares protectores a les recepcions; s’han reduït els elements de decoració de les habitacions; les cartes dels bars i restaurants s’han substituït per codis QR i els bufets ja no són lliures, si no assistits amb personal de l’hotel. Precisament, al maig, l’Ajuntament de Calella va oferir formacions virtuals a empresaris i treballadors per garantir-ne una obertura segura, basada en els criteris establerts per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Al juny, coincidint amb la posada en marxa dels primers allotjaments, el consistori també va llençar la campanya de màrqueting ‘és Calella’ amb l’objectiu d’atraure el turisme de proximitat, de Catalunya i de la resta de l’Estat.

Per ara, els allotjaments que han obert les portes són l’Hotel Mediterrani Express, H. TOP Calella Palace, Hotel Neptuno, Racó d’en Pepe, Hotel Les Palmeres, Hotel Haromar, Sant Jordi Boutique Hotel, Apartaments Atzavara, Aparthotel Safari, Càmping Bona Vista, Apartaments Mar Blau, Apartaments Comfort, El Pekinaire, Apartaments Neptuno, Càmping Roca Grossa, Hostal i Restaurant Univers, Pensió Casa Àustria i Casablanca Suites. Una desena més d’establiments preveu obrir al llarg del mes de juliol.