Inauguració dels trams gironins de la Ruta de la Tordera

Ahir va tenir lloc, al Molí de les Pipes d’Arbúcies, la inauguració dels trams gironins de la Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies. L’acte va comptar amb la participació d’alcaldes i tècnics que participen en el projecte, així com amb representats de la Diputació i del Parc Natural del Montseny. Per finalitzar els assistents varen poder intercanviar opinions mentre gaudien d’un refrigeri a l’entorn del molí.

Després de molts mesos d’obres i projectes, finalment el passat 21 de novembre es varen inaugurar els darrers trams de la Tourdera, tots ells pertanyents a municipis gironins. Es tracta de la culminació d’un llarg projecte, alhora que l’inici d’una nova etapa que ha de fer de la Tourdera una ruta de referència.

L’acte es va iniciar amb els parlaments per part de l’alcalde d’Arbúcies i vicepresident del Consell Comarcal de la Selva, el Sr. Pere Garriga, qui va fer èmfasi en el fet de tractar-se d’un projecte que aglutina fins a 18 ajuntaments, pertanyents a 2 províncies i 3 comarques diferents.

Concretament, va recordar que el Consell Comarcal de la Selva és l’ens que coordina el projecte, mitjançant un conveni de col·laboració amb tots els 18 ajuntaments participants, i que ara fa aproximadament un any es va fer la inauguració dels trams dels 11 primers municipis pertanyents a la demarcació de Barcelona.

Seguidament, va intervenir el Sr. Jordi Masquef, Diputat d’Esports de la Diputació de Girona i vicepresident del Consorci Costa Brava Pirineus, qui va destacar l’esforç de la Diputació de Girona en el cofinançament d’aquest tipus de projectes de desenvolupament del territori per ajudar als municipis a emprendre iniciatives com la que es presentava ahir.

Una vegada acabats els parlaments es va realitzar un petit recorregut per un dels trams de la Ruta de la Tordera i riera d’Arbúcies, concretament un tram nou de camí construït al costat del Molí de les Pipes i que permet el pas de les bicicletes i els senderistes sense la necessitat de passar per la propietat particular del molí. El recorregut que es va fer també va permetre observar els elements de senyalització de la ruta, com banderoles de seguiment o fites, totes elles seguint la normativa de senyalització del Parc Natural del Montseny, qui també va ser present a l’acte amb el seu director, el sr. Lluís Martínez.

En el retorn, es va aprofitar per passar per la part del darrera del molí, on s’observa la riera d’Arbúcies, l’antic pont romànic perfectament conservat, així com un pas de peixos habilitat al costat de la resclosa del molí. L’acte va finalitzar amb un refrigeri pels assistents a l’exterior del restaurant del Molí de les Pipes.