Lloret Turisme presenta el seu pla d’accions en turisme esportiu per al 2019

Lloret Turisme ha presentat aquest matí l’estratègia i el pla d’accions per a promocionar el turisme esportiu durant el proper any. La presentació ha tingut lloc al Gran Hotel Monterrey durant la celebració de la tercera taula de turisme esportiu de Lloret de Mar i ha comptat amb la presència de representants d’una vintena d’empreses especialitzades en aquest producte de la destinació i col·laboradors.

A més de compartir amb el sector la proposta del nou pla d’accions, s’ha presentat la memòria d’accions d’aquest 2018, destacant la celebració de la primera edició del Lloret Cycling Weekend de l’abril, i s’han donat a conèixer les principals xifres relacionades amb el turisme esportiu i les instal·lacions esportives, que ha portat a la destinació més de 60.000 esportistes i acompanyants. Per a la nova temporada, destaquen les accions que permetran l’estructuració del producte de triatló i la celebració de la segona edició del Lloret Cycling Weekend el cap de setmana del 27 i 28 d’abril, entre d’altres.

En paraules d’Elizabeth Keegan, gerent de Lloret Turisme: «El proper any volem seguir dedicant esforços a promocionar les disciplines esportives que no requereixen la utilització de les nostres instal·lacions municipals i que acostumen a estar gairebé al cent per cent d’ocupació durant tota la temporada esportiva».

«Donat que ja disposàvem de certificacions de natació i ciclisme, hem necessitat estructurar aquest any l’oferta en running per obtenir una nova certificació en triatló. Aquesta nova certificació ha de servir per obrir la destinació a nous públics i mercats i seguir desestacionalitzant la temporada turística alhora que augmentem el nombre d’esportistes que, any rere any, aposten per organitzar les seves estades i competicions a Lloret de Mar».

Les últimes accions promocionals d’aquest 2018 en turisme esportiu van tenir lloc la setmana passada a Suïssa, on per primera vegada, es va participar en accions específiques per a promocionar l’oferta de la destinació en aquest mercat. Dimarts, Lloret Turisme va participar a Lausana en una sessió de treball en xarxa organitzada pel Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona amb quinze agents de viatges, nou representants de clubs i federacions esportives i sis periodistes de mitjans de comunicació d’aquest país.

I des de dimecres i fins dijous, va participar a la convenció International Sports Convention a Ginebra acompanyat d’Evenia Travel Services i Guitart Hotels, per promocionar l’oferta específica de la destinació a clubs, associacions i federacions esportives europees. Elizabeth Keegan fa una valoració positiva d’aquestes accions: «Hem tornat de Suïssa satisfets ja que ens hem trobat amb molt d’interès per part dels professionals europeus, especialment per venir a realitzar estades esportives i entrenaments». I ha afegit «El suís és un dels principals mercats emissors en turisme esportiu a Lloret».

Lloret de Mar està certificada com a Destinació de Turisme Esportiu (DTE) des de 2006 en les modalitats esportives de futbol, atletisme, ciclisme, natació i esports col·lectius i compta actualment amb vint-i-una empreses especialitzades.