El turisme cultural, protagonista del VI Fòrum de Turisme de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

El turisme cultural ha estat el protagonista de la sisena edició del Fòrum de Turisme de la Selva, que es va celebrar el passat 29 de novembre al Teatre de la Unió de Vidreres. La inauguració de l’espai de trobada anual del sector a la comarca ha anat a càrrec de l’Alcalde de Vidreres, Jordi Camps, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu i el president de l’Associació de Turisme de la Selva, Quim Vivas.

Enguany en el Fòrum s’ha parlat sobre cultura i turisme, aprofitant que és l’any europeu del Patrimoni Cultural. La ponència marc, sota el títol «Cultura i turisme: una oportunitat d’or» ha anat càrrec de Dolors Vidal, docent i investigadora en turisme cultural a la Universitat de Girona. Vidal ha destacat la importància d’unir els dos sectors. En el Fòrum també han participat professionals especialitzats i experts en turisme cultural.

En la segona part del fòrum s’han presentat els projectes del territori vinculats a la comarca de la Selva impulsats pel Consell Comarcal de la Selva i l’Associació de Turisme de la Selva. El primer ha estat «Som Cultura i Club de Cultura i Identitat», que ha anat a àrrec d’Anna Vendrell, product marketing manager al Patronat de Turisme Costa Brava – Pirineu. Seguidament ha estat el torn de conèixer el treball que s’està duent a terme del «Vescomtat de Cabrera. La força d’un territori», a càrrec d’Àngel Vàzquez, tècnic del programa Vescomtat de Cabrera.

«El SelvaCultura. Connectant talent creatiu i territori» és un altre dels projectes que s’han escollit per participar al Fòrum de Turisme. D’aquest projecte, que també lidera el Consell Comarcal, n’ha explicat els detalls la tècnica de l’àmbit cultural creatiu del Consell, l’Anna Rocasalva.

A la part final del Fòrum s’ha parlat parlarà de la Mostra d’Artistes de la Selva i, alhora, s’ha presentat el dossier de professionals de les arts escèniques i la música de la Selva.

El Fòrum ha posat de manifest la necessitat d’articular una modalitat de turisme especialitzada en aspectes culturals com a recurs turístic del territori.