L’episodi de pluja durarà fins dimecres

Previsió de Meteocat per avui

L’arribada d’una pertorbació ja ha produït precipitacions extenses a Catalunya, amb quantitats recollides fins diumenge al migdia d’entre 20 i 40 mm al litoral i prelitoral, i amb valors inferiors a l’interior i al Pirineu.

Aquests xàfecs es mantindran la resta de dia, i afectaran sobretot el litoral i prelitoral, mentre que a l’interior seran més dispersos. Per dilluns es preveuen, de nou, precipitacions disperses a qualsevol punt de Catalunya. De matinada seran més probables a la meitat sud, mentre que a la tarda es desplaçaran cap al Pirineu, Prepirineu i resta de la meitat est del país.

Dimarts arribarà una nova pertorbació en altura que, juntament amb la formació d’una depressió en superfície reactivarà l’episodi de pluja.

Aquest segona tongada de precipitacions tornarà a ser general i abundant, tot i que les acumulacions més importants es preveuen al quadrant nord-est i al litoral i prelitoral central.

En tot l’episodi es podran acumular quantitats de més de 100 mm punts la meitat est de Catalunya i quantitats inferiors a la resta del país. Aquestes precipitacions, que en alguns moments aniran acompanyades de fang, seran d’intensitat entre feble i moderada, però no es descarta que localment també siguin fortes (més de 20 mm en 30 minuts) i acompanyades de tempesta i calamarsa. La cota de neu es mantindrà molt alta, per sobre dels 2000 o 2200 metres i, per tant, la pluja afavorirà la fosa de la neu existent al Pirineu.

Els models meteorològics a mitjà termini indiquen que a partir de dijous la depressió es debilitarà, alhora que es desplaçarà cap a l’est, i donarà pas una estabilització atmosfèrica.

Es recomana seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció, ja que encara hi ha discrepàncies entre models meteorològics sobre la ubicació final de la depressió.