Un macrocontrol nocturn de trànsit a l’AP-7 a La Selva finalitza amb més de 1.130 vehicles controlats

Circulava a 211 quilòmetres hora / Foto: Mossos d'Esquadra

Circulava a 211 quilòmetres hora / Foto: Mossos d’Esquadra

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit, del sector de Girona, van dur a terme, la matinada del dissabte al diumenge 1 de juny, un macrocontrol a l’AP-7, a l’altura del punt quilomètric 85.5, dins del terme municipal de Maçanet de la Selva.

El macrocontrol, situat en sentit nord, tenia com a objectiu controlar tot tipus de vehicles que circulessin per l’eix central de l’AP-7 durant les franges horàries associades a l’oci nocturn, entre les quatre de la matinada i les vuit del matí.

En el dispositiu també van participar efectius de la Unitat Operativa de Mobilitat, de la Unitat Canina i l’Àrea de Regional de Recursos Operatius dels Mossos d’Esquadra.

Concretament, els agents de trànsit es van encarregar de muntar controls de velocitat, transport i de detecció de drogues i alcohol. La Unitat Operativa de Mobilitat es va encarregar d’identificar possibles delinqüents (tipus teloners o furtadors) que operen en aquesta via. La presència de la Unitat Canina va permetre escorcollar els vehicles sospitosos de transportar substàncies estupefaents.

Finalment, l’Àrea Regional de Recursos Operatius, que vetllava pel compliment de la llei de seguretat ciutadana, va fer un comís administratiu d’una substància estupefaent, presumptament marihuana.

L’especificitat de la via i del control, va requerir la col·laboració del Servei Català de Trànsit per la correcta senyalització per procedir a aturar els vehicles.

Com a resultat, es van controlar 1.132 vehicles, dels quals a 244 se’ls va fer el corresponent control d’alcoholèmia. D’aquests, 4 van ser positius administratius i un positiu penal amb una taxa de 0.65 mg d’alcohol per litre d’aire expirat. De les tres lectures efectuades per detecció de drogues, un conductor va donar positiu en amfetamina, metamfetamina i haixix.

Dels 861 vehicles controlats per velocitat, se’n van denunciar un total de 31. Destaca un vehicle d’alta gamma que va ser enxampat quan circulava a 211 quilòmetres hora, en un tram on la velocitat màxima permesa és 120 km/h.

Respecte al control específic de transports es van inspeccionar 27 vehicles, dels quals 9 van acabar denunciats i 3 immobilitzats, un d’ells per manipulació irregulars en el tacògraf.