TV3 estrena demà «Salaó», que reflexa la vida d’un emprenedor de Blanes que va emigrar a Galicia el segle XIX


TV3 estrenarà demà a partir de les 21:55h la coproducció Salaó que narra com emprenedors catalans originaris de Blanes van marxar cap a Galícia per aixecar la indústria de la salaó, i com aquesta indústria, amb els anys, es va anar consolidant. La producció, dirigida per Jesús Font i amb guió de Miguel Anxo Murado i Carme Abarca, la protagonitzen Joan Carreras i Olalla Moreno.

Ambientada a mitjans del segle XIX i rodada a la Corunya, Salaó porta a la pantalla la història de Joan Roig (Joan Carreras), un jove català de Blanes que, perseguit per la policia per motius polítics, rep una oferta de feina arriscada: passar un any a Galícia per reflotar la petita salaó propietat d’en Galup (Pep Tosar), un altre català que s’ha instal·lat allà buscant les sardines que havien desaparegut del Mediterrani.

salao_tv3

Foto: TV3

Un desengany amorós molt dolorós i les circumstàncies polítiques fan que el que havia de ser una estada curta s’allargui i Roig acabi muntant la seva pròpia salaó, amb la qual vol modernitzar el negoci artesanal de la conserva de peix. La transformació que projecta no tindrà un camí planer perque les salaons gallegues veuen en els nouvinguts catalans una competència punyent.

Juntament amb Joan Carreras com a Joan Roig, Pep Tosar com a Galup i Olalla Moreno, que interpreta l’Eulàlia, la dona d’en Roig, al repartiment de “La salaó” tenen papers destacats Marcel Borras, Nao Albert, Vicky Luengo, Aina Clotet, Albert Pérez, Fermí Reixach, Guillem Martí, Bruno Petra, Mireia Pàmies, Mercè Rovira i David Segú.

Salaó és una coproducció de Dream Team Concept, Continental Filmes, TV3 i TVG, amb el suport de l’ICEC, l’ICAA i la Xunta de Galícia.

A partir de demà, les nits de dissabte, TV3 arrenca un cicle de grans històries coproduïdes per TV3. “Salaó. El temps de la sal” dóna el tret de sortida del cicle.