El Govern distribueix més d’1,2 milions de vacunes per immunitzar els grups més sensibles a la grip

Les persones més vulnerables són: majors de 60 anys, embarassades, malalts crònics i professionals de la salut

Foto: Archivo Blanesaldia

Foto: Archivo Blanesaldia

La campanya de vacunació contra la grip d’aquest any compta amb un pressupost de 5,1 milions d’euros que permeten distribuir 1.250.000 dosis de vacunes per immunitzar els grups de població que es consideren prioritaris i que han estat consensuats amb la resta de comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat i Política Social.

Dins els grups de risc s’hi inclouen els majors de 60 anys, les embarassades, els malalts crònics, els professionals de la salut, les persones que són en centres per a la gent gran, els obesos mòrbids i les persones que en cuiden altres que pertanyen a qualsevol d’aquests col•lectius o hi estan en contacte. Les vacunes ja estan disponibles als centres de vacunació i la durada prevista de la campanya és de dos mesos, tenint en compte que, normalment, l’activitat gripal comença al final de desembre o a principis de gener.

Es tracta d’una malaltia infecciosa vírica molt contagiosa. L’ increment de les taxes de consulta i d’hospitalització, juntament amb el nombre de dies de treball perduts per la malaltia, suposen costos directes i indirectes elevats per a la societat. En aquest sentit, és important vacunar-se cada any ja, que com els virus gripals canvien contínuament, la vacuna es prepara per protegir contra els virus que arribaran aquell hivern.

Aquest any, la campanya de la vacunació contra la grip pretén millorar la cobertura en persones amb problemes de salut crònics així com en el treballadors de la salut, ja que poden actuar com a font d’infecció per a les persones de risc i perquè formen part del col•lectiu de serveis essencials per a la comunitat. La campanya d’enguany també vol mantenir la cobertura de vacunació superior al 70 % en les persones de més de 65 anys, i millorar-la en els grups de 60 a 65 anys.