El PSC ret comptes amb la ciutadania de la demarcació

D’esquerra a dreta Mònica Ríos, Sílvia Paneque i Òscar Aparicio / PSC Girona

Els diputats socialistes del Parlament de Catalunya han volgut donar compte de la seva feina al llarg del primer any de la XIV legislatura que es va constituir el passat 12 de març de 2021.

«Passat un any de la constitució del Parlament cal que fem un exercici de transparència i d’explicació a la ciutadania de la feina que hem desenvolupat durant tot aquest temps. A part de les visites i l’assistència a actes a la demarcació cada setmana d’aquest any, les iniciatives i preguntes dutes a terme en seu parlamentària són un gran nombre que cobreix tot el territori» han explicat els tres diputats socialistes.

Els diputats gironins han demanat la introducció de més inversions al pressupost de Catalunya per a comarques gironines, ja que en percentatge global l’actual pressupost de la Generalitat ha disminuït respecte dels anys anteriors. També han lamentat no hi hagi cap euro per a la construcció del nou Hospital Josep Trueta a Salt.

La cap de llista dels socialistes a les eleccions de febrer de 2021, Sílvia Paneque, ha dedicat gran part de l’activitat parlamentària a temes relacionats amb el medi ambient i al territori i ha advertit, tant en seu parlamentària com en diferents articles, del perill que hi ha actualment a Catalunya amb la inacció del govern d’ERC i de Junts a la Generalitat amb relació a les renovables. També ha fet diferents propostes per la bona gestió de l’aigua i la qualitat de l’aire a Catalunya.

Per la seva part, el diputat Òscar Aparicio, ha presentat propostes de resolució sobre la construcció de nous jutjats a Santa Coloma de Farners, per les construccions abandonades en municipis turístics com Lloret i l’Estartit, el parc de bombers de La Jonquera o sobre l’ampliació d’efectius de Mossos d’Esquadra a l’Alt Empordà, especialment als municipis de Portbou i Llançà. També ha realitzat moltes preguntes centrades en els àmbits de la seguretat i la justícia.

Finalment, la diputada Mònica Ríos, que presideix la comissió de Drets Socials, ha centrat la seva activitat parlamentària en els drets a la infància i a temes relacionats amb l’Empordà. Ha presentat propostes de resolució sobre la regulació de l’extracció del llentiscle, el nou CAP de Riells i Viabrea, sobre les inversions i la gestió del centre ocupacional del Baix Empordà, el nou ús de l’espai La Bòbila de Palafrugell o sobre el sector del càmping.

Els diputats socialistes de comarques gironines sumen més de 700 preguntes, més de 50 propostes de resolució, gairebé un centenar d’intervencions entre el ple i les comissions i més de 200 visites al territori durant aquest primer any de mandat.

«Ens tornem a posar a disposició de la ciutadania de comarques gironines per a allò que creguin convenient, allà on ens ha necessitat un ciutadà o ciutadana i hem acudit» han recordat els tres diputats. Han fet, també, més de 100 visites a diferents municipis i empreses de la demarcació i s’han reunit amb més d’una cinquantena de col·lectius, clústers, associacions, institucions i entitats relacionades amb el medi ambient, tercer sector, seguretat, educació, sanitat, grups LGTBI i sindicats.