Desarticulat un grup criminal que ha fet robatoris violents a la comarca de la Selva

Un robatori el van cometre a Vilobí d’Onyar

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal dedicat a cometre robatoris violents a domicili. Fins al moment se’ls imputen tres robatoris violents a la comarca de la Selva, un delicte de lesions i un altre d’amenaces. Tot i això, no es descarta que els detinguts puguin estar relacionats amb més robatoris ni tampoc que es practiquin més detencions relacionades amb aquest mateix grup.

El passat mes d’abril els ara detinguts haurien comès un robatori en una casa aïllada de Vilobí d’Onyar. A primera hora del matí, quan la propietària de la casa estava fent feines de neteja als voltants de l’habitatge va ser abordada per un home que la va obligar a entrar a la casa. Un cop a dins, aquest primer individu juntament amb dos homes més van lligar a la víctima i la van obligar a donar-los la clau de la caixa forta. Ja amb els botí, van fugir del lloc dels fets amb diverses joies.

El segon fet que se’ls imputa és un robatori amb violència i intimidació que hi va haver el passat mes de maig en una masia de Sant Feliu de Buixalleu. A primera hora del matí, tres individus van entrar a l’immoble i després de colpejar el matrimoni de la casa van sostreure un ordinador portàtil, una càmera de fotos i dos telèfons mòbils.

El darrer robatori amb que s’ha pogut relacionar fins al moment als arrestats es va registrar el passat 29 de desembre en una urbanització de la localitat de Sils on els autors van amenaçar a les víctimes per cobrar uns diners.

En aquella ocasió dues persones van entrar violentament en una casa de Sils després de trencar els vidres d’una de les portes d’accés i van exigir el pagament de quatre mil euros al matrimoni que hi vivia. Al veure que no tenien els diners que reclamaven, van marxar amenaçant que tornarien.

El passat dimecres agents de l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona, juntament amb el Grup Especial d’Intervenció dels Mossos d’Esquadra, van dur a terme un dispositiu a Sarrià de Ter que va permetre detenir a tres dels autors:

. Hernan Felipe H., de 29 anys, nacionalitat veneçolana i veí de Girona

. Cesar August O. A, de 22 anys, nacionalitat hondurenya i veí de Sarrià de Ter

. Epifanio Manu D.P, de 54 anys, nacionalitat colombiana i veí de Sarrià de Ter

Com a resultat de l’entrada i registre a l’immoble dels detinguts els investigadors van recuperar una arma curta simulada, 30 peces de joieria i fins a deu telèfons mòbils.

Després de passar a disposició judicial dos dels arrestats van ingressar a presó.