Jaume Turró, de Malgrat, guanya el Campionat d’Espanya de Gelateria

Jaume Turró Andersen

El pastisser i gelater de Malgrat de Mar Jaume Turró Andersen s’ha proclamat guanyador del Campionat d’Espanya de Gelateria 2012, que s’ha celebrat en un recinte ferial d’Elx (Alacant) del 7 al 10 de novembre.

Turró ha aconseguit el primer premi amb l’elaboració d’un pastís de crema de vainilla de Tahití amb xocolata blanca maridat amb vi dolç i un sorbet de maduixa de la passió amb pell de taronja i pebre rosa maridat amb Cointreau.

El jurat encarregat de valorar els treballs  estava format per especialistes del món del gelat i gastronòmic.

L’elaboració guanyadora es diu "Vainilla en el país de las maravillas"

El jurat ha destacat el treball de Turró d’entre un total d’una dotzena d’obres realitzades pels diferents gelaters, vinguts de diversos punts del país, que han participat al campionat.

Durant l’esdeveniment, Jaume Turró també ha hagut d’elaborar quatre cubetes de diferents sabors, tres pastissos de caire comercial iguals amb una combinació dels sabors. Tres de les cubetes s’han decorat i una quarta ha servit per al muntatge del pastís final.

Per aconseguir aquest èxit, el gelater ha treballat intensament el tres mesos previs al campionat ja que ha hagut d’avocar tots els seus sentits en un període de reflexió i proves abans de l’execució de l’obra amb la qual ha concursat.

Jaume Turró va fer moltes proves abans per decidir l’elaboració del pastís

El campionat es va celebrar en el marc de la 27a Fira Intergelat, que van visitar 6.000 persones y que ha estat organitzada per l’entitat Asociación Empresarial Nacional de Elaboradores Artesanos y Comerciantes de Helados y Horchatas (Anhcea).

25 anys d’experiència professional

Jaume Turró ha declarat que se sent satisfet i feliç pel premi assolit, recalcant que es tracta d’un reconeixement a la feina realitzada al llarg dels anys. De fet, aquesta és la segona vegada que el gelater es presenta al campionat. En la passada edició es va quedar molt a prop d’aconseguir el premi.

Turró treballa en el món de la gelateria des de fa 25 anys. És propietari de diversos locals dedicats a l’elaboració i venda de gelats i pastissos, tots ells amb seu a Malgrat de Mar: Cafeteria Núria, Stella Maris i Ice Paradise.

En breu, el gelater ha previst exposar en un d’aquest establiments una mostra del pastís guanyador del Campionat d’Espanya de Gelateria. Durant la jornada, també s’oferirà un tast del mateix al públic assistent.