Sánchez-Camacho: «Amb aquest programa, el PPC ocupa la centralitat política abandonada per CiU»

Alicia Sánchez Camacho, avui durant la presentació del programa del PPC

La presidenta del PPC i candidata a la presidència de la Generalitat, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat avui que amb el programa electoral per a les properes eleccions al Parlament presentat avui «el PPC ocupa la centralitat política, abandonada per CiU». Sánchez-Camacho –que ha presentat el programa acompanyada per un treballador autònom, un aturat, una estudiant, una persona amb discapacitat física, una jubilada, un pare amb el seu fill i una pensionista- ha afirmat que «aquesta és la Catalunya real, no l’arcàdia feliç de la Catalunya independent que ens vol fer creure Artur Mas».

 

En aquest sentit, ha afirmat que «el PPC treballarà perquè el soroll del debat separatista no tapi la Catalunya real i els veritables problemes dels catalans, que són la crisi econòmica i l’atur i uns serveis socials de qualitat». Segons la presidenta del PPC, «alguns ens acusen de fer el discurs de la por, però els que tenen por són els de CiU. Por a que els catalans coneguin la veritat de les conseqüències del seu projecte rupturista».

La candidata del PPC ha considerat que «davant un PSC dèbil i acomplexat, el PPC és l’únic partit amb capacitat real per impedir la deriva rupturista de CiU. Alguns volen construir un nou estat, nosaltres apostem per construir un millor futur per als nostres fills. Creiem que Espanya és el nostre projecte comú i la nostra solució i que la separació és un engany», ha afegit.

Sánchez-Camacho ha afirmat que «la nostra prioritat és treure Catalunya de la crisi» i, en aquesta línia, ha proposat «crear un marc legal més favorable per a les nostre empreses, amb l’aprovació d’una llei d’emprenedors, del treball autònom i de l’autoocupació; reformar el Servei Català d’Ocupació perquè sigui una veritable eina per trobar treball; recuperar una política industrial que enforteixi el sector i que ajudi a les nostres empreses a internacionalitzar-se i farem una reforma educativa per lluitar contra el fracàs escolar».

En un altre ordre de coses, Sánchez-Camacho ha destacat que el PPC també inclou mesures per la lluita contra la inseguretat ciutadana, així com en favor d’una immigració legal i intergrada.

Nou model de finançament

Per altra banda, la presidenta del PPC ha explicat que un altre dels principis del programa és «reformar des del diàleg. Som un partit reformista i davant els riscos de ruptura i d’inmobilisme el que cal és més diàleg». Entre aquestes reformes ha citat la del model de finançament, per assolir «un sistema més equilibrat, més just, modern i ambiciós, que doti de més recursos i corresponsabilitat en la gestió al Govern dins del marc de la Lofca i que mantingui el principi de solidaritat, però limitada i finalista».

Compromís ètic contra la corrupció

La candidata del PPC ha manifestat també el «compromís ètic del PPC contra la corrupció, que recull el nostre programa electoral, perquè no deixarem que tapin sota les banderes els casos de corrupció. Que ho tinguin clar: posarem en marxa immediatament les comissions d’investigació de sanitat i de caixes, en les que CiU té moltes coses a aclarir, i que van dissoldre forçosament amb la convocatòria d’eleccions anticipades», ha afegit. Així mateix, ha assenyalat que «posarem tot el nostre esforç en la transparència, en dignificar i recuperar la vida política per a la gent».

Redistribució i reducció de la despesa pública i regeneració democràtica

Tanmateix, Sánchez-Camacho ha explicat que el PPC aposta per reduir la despesa pública i per la regeneració democràtica mitjançant «la reducció d’un 20% del nombre de diputats, d’un 30% de les subvencions als partits polítics i d’un 15% dels pressupost dels mitjans depenents de la CCMA».

En aquesta línia ha assenyalat que «el PPC suprimirà ambaixades, empreses públiques ineficients i subvencions a entitats nacionalistes», tot plegat amb un estalvi de 1.000 milions d’euros. «Catalunya no es pot permetre una administració sobre dimensionada al servei dels interessos de CiU. Si tot el que destinen això ho destinessin al que realment importa no haurien estat necessàries les retallades en sanitat o a les escoles bressol, ni l’euro per recepta».

Model educatiu bilingüe

Finalment, la presidenta del PPC ha reiterat la defesa d’un «model educatiu bilingüe, que respecti la llibertat dels pares a escollir i reculli el mateix model de bilingüisme integrador que es dóna amb tota normalitat al carrer».