El tancament de farmàcies redueix en un 80% l’activitat farmacèutica

El tancament d’establiments convocat per avui presentava a mig matí una reducció de l’activitat farmacèutica del 80%, amb 371 farmàcies de serveis mínims, segons uncomunicat del Col.legi de Farmacèutics de Catalunya. El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya recomana als i a les usuàries que adquireixin els medicaments després d’aquesta data per tal de facilitar que aquest dia s’atenguin les urgències.

 

 Paral·lelament al tancament, les farmàcies catalanes han engegat la campanya informativa “Prioritat: el teu medicament”. Com a professionals experts en el medicament i agents sanitaris més propers als ciutadans volen manifestar que:

– El medicament és prioritari per a l’usuari i ha de continuar estan a l’abast del ciutadà en el moment en què el necessita.
– El farmacèutic i l’usuari “ho han donat tot”: el farmacèutic avança els diners dels medicaments, l’usuari està pagant més per ells i l’Administració ha de comprometre’s i prioritzar el pagament d’aquests medicaments.

Amb el tancament del dia 25 els farmacèutics de Catalunya volen alertar de les dificultats per continuar prestant els seus serveis davant els retards acumulats en el pagament de la factura dels medicaments per part del CatSalut. “Els farmacèutics necessitem un compromís de l’Administració i tenir una previsió de pagaments que es compleixi per a una farmàcia viable i per poder seguir donant una atenció farmacèutica de qualitat”, segons destaca Jordi de Dalmases, president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya.