Dipsalut col·labora amb Càritas Diocesana de Girona per abastir els centres de distribució d’aliments

D’esquerra a dreta Martí Batllori, secretari general de Càritas de Girona, i Jaume Torramadé, president de la Diputació de Girona i de Dipsalut / Foto: Miquel Millan

Dipsalut i Càritas Diocesana de Girona han signat un nou acord de col·laboració pel qual l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona contribuirà a abastir els centres de distribució d’aliments de les comarques gironines.

Dipsalut aportarà 40.000 euros per aquests 2012 i 2013. Serviran per comprar aliments peribles i altres productes que o bé no arriben a través de les donacions o no ho fan en suficient quantitat i que són necessaris per garantir cistelles equilibrades a les persones que necessiten aquest recurs.

 

 Aquest dilluns 15 d’octubre, Dipsalut i Càritas Diocesana de Girona han signat un nou acord de col·laboració pel qual l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona contribuirà a abastir els centres de distribució d’aliments de les comarques gironines. L’acte s’ha dut a terme al Centre de Distribució d’Aliments de Salt i ha comptat amb el president de la Diputació de Girona, de Dipsalut i alcalde de Salt, Jaume Torramadé i Martí Batllori, secretari general de Càritas Diocesana de Girona.

Des de Càritas i el Banc dels Aliments s’havia constatat que en les donacions de particulars i d’empreses sovint hi mancaven determinats productes bàsics per mantenir una dieta saludable, sense carències nutricionals, clau per a prevenir malalties i gaudir d’un bon estat de salut. Per compensar aquestes mancances i garantir unes cistelles equilibrades als usuaris dels centres de distribució d’aliments, Dipsalut aportarà 40.000 euros pel que queda de 2012 i pel proper 2013.

Tal i com ha explicat el president de la Diputació de Girona i de Dipsalut, Jaume Torramadé, la col·laboració amb Càritas també implica que es continuïn duent a terme els tallers de formació, on es busca capacitar els beneficiaris de l’ajuda per tal que guanyin autonomia i per ajudar-los a trobar solucions a la seva situació.

Els cursos també serveixen per crear espais de trobada i d’ajuda mútua, per donar feina (en els mateixos centres de distribució d’aliments) a persones en risc d’exclusió social i per transmetre pautes bàsiques per poder mantenir uns hàbits de vida saludables amb un pressupost mínim. A més, els tallers es reforcen amb material pedagògic, com fitxes i pòsters amb estructures de menús equilibrats, receptes senzilles i molt econòmiques, consells per mantenir a ratlla el colesterol, el sucre i la tensió i altres pautes per tenir cura de la pròpia salut i la de la família.

Torramadé ha recordat que les administracions públiques tenen el deure de treballar per tal d’equilibrar les situacions de desigualtat i que, en aquesta línia, la Diputació de Girona i Dipsalut col·laboren amb les entitats del territori que duen a terme aquesta tasca.

El secretari general de Càritas Diocesana de Girona, Martí Batllori, ha recordat que els centres de distribució d’aliments necessiten cada dia més menjar per tal de poder donar resposta al nombre creixent d’usuaris. L’any passat, els centres de les comarques gironines van atendre vora 5.000 famílies.