Els Mossos d’Esquadra localitzen una plantació de marihuana a Riudarenes i detenen la parella de propietaris

Es van comissar prop de 100 plantes de marihuana

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Santa Coloma de Farners van detenir el 23 d’agost dues persones com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues). Els detinguts són Clotilde RR, de 60 anys i Jose Luis SD, de 54 anys, ambdós de nacionalitat espanyola, sense antecedents i veïns de Riudarenes.

La unitat d’investigació de la comissaria de la Selva Interior va tenir coneixement que, a la urbanització de Can Fornaca de Riudarenes, hi havia un domicili on presumptament es cultivava marihuana destinada a la venda.  Es tractaria d’una casa aïllada, d’una sola planta amb terreny i on al jardí hi hauria gran nombre de plantes adultes.

Es van emplenar 14 sacs de substància

Quan els mossos van fer les comprovacions pertinents, van constatar que tota la casa estava envoltada de plantes adultes d’uns dos i tres metres d’alçada. Tanmateix aquestes plantes sobresortien de la tanca perimetral, es podien observar des de l’exterior i desprenien una forta olor característica.

La investigació va determinar que les dues persones propietàries de la finca, un home i una dona, es dedicaven al cultiu i posterior venda de la droga extreta de les plantes.

En l’entrada i registre que es va efectuar el 23 d’agost els agents van comissar prop de 100 plantes de marihuana. Pel seu trasllat i pesatge va ser necessari un camió de la brigada municipal. Un cop desbrossades (sense troncs i branques) es van emplenar un total de 14 sacs de substància.

Durant la inspecció els agents van trobar plantes que s’estaven assecant en un estenedor de roba. Dins del domicili es va localitzar marihuana preparada, una agenda amb anotacions de comptes així com fulls de propaganda sobre les plantes. D’un despatx es va recollir una capsa amb bosses de marihuana preparades també per a la venda i 4 bàscules per fer el pesatge.

Els detinguts, van passar el 24 d’agost a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual va decretar el seu ingrés a presó.