Detinguts a Pineda els pressumtes autors d’una vintena de robatoris

La policia local de Pineda de Mar ha detingut a dos homes com a presumptes autors de fins a una vintena de robatoris, principalment a turistes, pel mètode anomenat ‘la taca’. Els agents municipals van poder identificar els dos presumptes delinqüents gràcies a les càmeres de seguretat d’un hotel de Pineda on s’havia produït un delicte d’aquest tipus.

Segons informa la policia local, a les imatges van poder comprovar l’aspecte físic dels dos individus, com muntaven el modus operandi per robar a les víctimes i la furgoneta que utilitzaven. Precisament, els agents van poder localitzar i aturar la furgoneta amb els dos individus a dins. Els dos homes encaixaven amb les descripcions físiques donades per les persones que els havien denunciat pel mètode de ‘la taca’. La policia va trobar dins de la furgoneta roba i material divers que coincidia també amb les descripcions i amb les imatges gravades.

Els dos detinguts han passat a disposició judicial i, segons la policia, se’ls podrien imputar fins a una vintena d’estafes similars que s’han produït a Pineda, Malgrat i Calella, durant les últimes setmanes. La investigació és en mans dels Mossos d’Esquadra i des de la policia de Pineda s’ha informat que es continuaran fent tasques de prevenció i vigilància per evitar casos similars.

L’estafa pel mètode de ‘la taca’

Com el seu nom indica, l’engany conegut com ‘la taca’ consisteix en què una persona taca a una altra (principalment les víctimes són turistes) per després, un segon individu, fent-se passar per veí s’ofereix a acompanyar la víctima de l’engany fins al vestíbul d’un edifici proper, fent veure que hi viu, amb l’excusa de netejar la taca. Prèviament, els delinquents han amagat estris de neteja al vestíbul de l’edifici de manera que fan veure que entren a un habitatge per recollir el material, normalment un pot d’aigua. Segons la policia, és en aquest moment quan amb o sense violència i intimidació, aprofiten per robar diners i objectes personals a la víctima.