Sisme de 3,6 graus Richter amb epicentre a Riudarenes molt percebut per la població

Institut Geogràfic de Catalunya

Institut Geogràfic de Catalunya

Protecció Civil de la Generalitat ha emès avui una prealerta del Pla SISMICAT (Pla Especial d’Emergències Sísmiques a Catalunya) pel sisme, que segons l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya s’ha produït a les 10.26 hores amb epicentre a Riudarenes, molt a prop de Santa Coloma de Farners.

El sisme ha tingut una magnitut de 3.6 en l’escala de Richter i a una profunditat de 5 km, sense que s’hagin produït danys ni personals ni materials però sí que ha estat percebut per la població en una zona ben gran.

Ha provocat moviment d’estris a les cases (quadres, gerros i altres elements decoratius) i veïns de la zona s’han alarmat i han trucat al telèfon d’emergències 112 de Catalunya, que ha atès 41 trucades de punts propers i alguns tan allunyats com Malgrat de mar o L’Hospitalet de Llobregat.

Municipis des d’on s’han rebut trucades al telèfon d’emergències 112 de Catalunya a causa del sisme:

Montseny, Lloret de Mar, Arbúcies, Riudarenes, L’Hospitalet de Llobregat, Maçanet de la Selva, Sils, Vilobí d’Onyar, Santa Coloma de Farners, Blanes, Brunyola, Tordera, Caldes de Malavella, Malgrat de Mar, Girona, Vidreres, Sant Julià de Ramis i Bescanó.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, de Protecció Civil de la Generalitat, ha estat en contacte amb els cossos operatius de seguretat i emergències i amb les policies locals de la zona propera a l’epicentre. Algunes d’aquestes policies locals també han rebut trucades de veïns esglaiats, com és el cas de Sils i Santa Coloma de Farners. El Sistema d’Emergències Mèdiques ha informat que no han hagut d’atendre cap persona a causa del sisme.