Desmantellat un grup criminal assentat a la Selva Interior per cultivar més de 7.000 plantes de marihuana

Mossos d'Esquadra

Mossos d’Esquadra

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona, conjuntament amb agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Santa Coloma de Farners van detenir, el 6 de juny, 15 persones de nacionalitat espanyola com a presumptes autores dels delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues i defraudació elèctrica.

Arran de la detecció d’un augment de fets violents ocorreguts a la comarca de la Selva Interior des de juny de 2015 on el principal objectiu era la marihuana, els investigadors van corroborar que un grup criminal que es dedicava al cultiu i la distribució d’aquesta droga s’havia instal·lat al territori.

Mossos d'Esquadra

Mossos d’Esquadra

La investigació, tutelada pel jutjat d’instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners, va permetre identificar el líder del grup, un veí de Sils de 39 anys, així com les seves dues persones de confiança que feien les tasques de lampista i jardiner, també veïns de Sils de 49 i 23 anys respectivament.

Mossos d'Esquadra

Mossos d’Esquadra

Els delinqüents actuaven des de nou cases, dues a Riudarenes, sis a Sils i una Girona, on plantaven i cultivaven la marihuana. Per tal de no aixecar sospites i abaratir els costos, l’electricitat l’agafaven directament de l’enllumenat públic. A banda d’aquestes persones, el grup criminal disposava de més gent que feia les tasques de vigilància de les plantacions de marihuana.

El dia 6 de juny es va dur a terme a Sils, Riudarenes i Girona un operatiu encaminat a detenir els membres del grup criminal així com comissar les plantes de marihuana. El resultat va ser la detenció de 15 persones i el comís, d’entre altres efectes, més de 7.000 plantes de marihuana, cinc caixes plenes de cabdells secs de marihuana preparats per la venda, sis bàscules de precisió, 4.755 euros, una gran quantitat de telèfons mòbils i dos vehicles.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar presó per a nou dels detinguts i llibertat amb càrrecs per a quatre. Les dues persones restants van quedar en llibertat sense càrrecs.