Bombers d’Aena i de la Generalitat realitzen unes jornades de treball conjunt a l’aeroport de Girona

Foto: Aena – Aeroport de Girona

El col·lectiu de bombers de l’Aeroport de Girona-Costa Brava i el de Bombers de la Generalitat estan participant aquesta setmana en unes jornades de treball conjunt a l’aeròdrom de Vilobí d’Onyar.

Es tracta d’una iniciativa que pretén millorar el coneixement entre els dos cossos amb l’objectiu de perfeccionar una possible actuació en cas d’emergència.

Durant les jornades, que comencen avui i acabaran dijous 1 de desembre, els efectius dels dos cossos de bombers practicaran l’excarceració de vehicles. Per dur a terme els exercicis es portaran entre 8 i 10 automòbils per desballestar.

 

Anteriorment, entre els mesos de març i abril, Bombers de la Generalitat ja havien visitat l’Aeroport de Girona-Costa Brava per conèixer les instal·lacions i realitzar pràctiques conjuntes amb els bombers d’Aena Aeropuertos.

Les jornades van incloure la visita de l’edifici terminal, la central elèctrica, la instal·lació d’emmagatzematge de combustible, el Centre de Coordinació Aeroportuària, la torre de control i el Servei d’Extinció d’Incendis (SEI).

Les pràctiques realitzades van ser d’extinció d’incendis a l’interior d’una aeronau, al tren d’aterratge, al motor central i motor en cua d’un avió.