El diputat Marc Vidal pregunta al Govern pel col·lapse del servei d’urgències de l’Hospital de Blanes

Marc Vidal

Marc Vidal

El diputat de Catalunya Sí Que Es Pot per Girona, Marc Vidal, ha registrat aquest matí diverses preguntes adreçades al Govern sobre el col·lapse del servei d’urgències de l’Hospital comarcal de Blanes, aquests darrers dies.

Aquest col·lapse s’ha originat, com va denunciar ahir CCOO, per la derivació dels pacients d’urgències de l’Hospital de Calella.

A més, fa tres anys ja es va alertar del risc que suposaria per a la capacitat i qualitat dels serveis reduir a la meitat el nombre de llits destinats a l’ingrés de pacients aguts.

Vidal lamenta que «fa 3 anys van tancar la meitat de llits per a pacients aguts, si hi afegim els pacients d’urgències que no poden atendre a l’Hospital de Calella i els deriven a Blanes salten les alarmes d’un model sanitari precari que hem de canviar immediatament».

Des del Grup Parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot s’han adreçat preguntes concretes al Govern de Catalunya, en què es demana quines mesures urgents s’adoptaran per resoldre la situació de col·lapse i per quina raó es van derivar pacients des de l’Hospital de Calella.

A més també es qüestiona la idoneïtat de les mesures de gestió preses els darrers anys, com la unificació de serveis i el tancament de llits, i si el Govern pensa fer canvis en el model per evitar més episodis de crisi com l’actual. «Demanem que es replantegi el model de gestió i s’actuï per recuperar i millorar un servei que han vingut reclamant insistentment els municipis de La Selva Marítima» ha afegit Vidal.

Comunicat de CCOO

La Secció sindical de CCOO a l’Hospital de Blanes informa que aquest centre està patint un col·lapse important des del passat divendres que està afectant a molts pacients que entren pel servei d’urgències.

Des del dia 6 de gener, dia de Reis, com a conseqüència del col·lapse de les urgències de l’Hospital de Calella, es deriven pacients, via ambulància, a les urgències de l’Hospital de Blanes. Aquesta situació és una de les causes que està provocant el col·lapse en aquest hospital. Segons informa la Secció Sindical de CCOO, el pic més elevat s’està produint des de divendres passat i a dia d’avui segueix sense millorar.

Una altra de les causes del col·lapse a l’Hospital de Blanes es deu a la reunificació de serveis que va significar la pèrdua de llits per pacients aguts, concretament la meitat de la 4a planta d’aquest hospital. Donada aquesta situació, els pacients no poden ser ingressats i provoquen un greu i preocupant col·lapse del servei d’urgències.

CCOO sempre s’ha posicionat contra el tancament de serveis i la pèrdua de llits, i ara que engeguem un nou Govern, el que CCOO reclama és que es reverteixin totes aquelles pèrdues que s’han patit a la sanitat catalana els darrers anys i que estan afectant a la ciutadania i als treballadors i treballadores de la salut pública.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 13 de gener de 2016