Els mossos desmantellen un laboratori de drogues i detenen sis persones a la Selva Interior

Foto: Mossos d'Esquadra

Foto: Mossos d’Esquadra

Agents de Mossos d’Esquadra de la Selva Interior i l’Àrea Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona, van detenir el dia 6 i 14 d’octubre a Maçanet de la Selva i Barcelona, sis homes, d’entre 30 i 42 anys de nacionalitats colombiana, espanyola, senegalesa i  gambiana, veïns de l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat,  Maçanet de la Selva, Barcelona i un sense domicili conegut, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric i anàlogues.

Els mossos de la comissaria de Santa Coloma de Farners van detectar una forta olor de marihuana en una masia aïllada de la urbanització Mas Altaba de Maçanet de la Selva fet pel qual van iniciar una investigació per esbrinar si a l’habitatge s’hi cometia algun tipus de fet il·lícit.

Durant uns dies, el grup d’investigació, van iniciar  la vigilància de la casa, on van observar accions compatibles amb l’existència d’un il·lícit penal relatiu al tràfic de drogues.

El dia 6 d’octubre, tres persones van entrar al domicili vigilat i van sortir amb una bossa de plàstic que van amagar dins el motor del vehicle que duien. Davant aquests fets, els agents van sol·licitar recolzament d’una altra patrulla que va identificar i escollar el cotxe en una camí prop de l’habitatge. Els agents van localitzar en la zona del motor, una bossa amb 300 grams de cocaïna. Els tres ocupants van ser detinguts per la policia.

Foto: Mossos d'Esquadra

Foto: Mossos d’Esquadra

El mateix dia es va realitzar una entrada i perquisició del domicili investigat. A l’interior de la masia es van trobar elements suficients que acreditaven que la casa era utilitzada com a punt de cultiu i distribució d’importants quantitats de marihuana.

Tanmateix, per les diferents substàncies, productes químics i objectes trobats indicaven la possible existència d’un laboratori pel tractament i l’elaboració d’altres substàncies estupefaents.

A més dels productes químics intervinguts, es van localitzar elements destinats a la premsa i la compactació, el qual denotava que el producte final era preparat en tabletes o porcions pel consumidor final. Per una banda es podrien dedicar al tractament i tall de cocaïna i per l’altre podrien elaborar drogues sintètiques tipus amfetamina o preparats d’àcid lisèrgic (LSD).

Durant l’escorcoll es va trobar 4,7 kilograms de cocaïna, 48,5 grams d’heroïna, 1,33 kg d’èxtasi, 45,18 kg d’altres substàncies necessàries per la fabricació de cocaïna i èxtasi i 96,7 kg de marihuana.

Durant l’entrada i escorcoll, els mossos van detenir a dos homes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Finalment el 14 d’octubre, la policia va detenir l’últim implicat en els fets al carrer Sicília de Barcelona.

Els detinguts, alguns d’ells amb antecedents, van passar el dia 13 i 15 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual va decretar presó per a cinc dels detinguts i va deixar en llibertat amb càrrecs a un d’ells.