Els Mossos d’Esquadra detenen dos homes per uns 20 robatoris en domicilis de Lloret

Foto: Mossos d'Esquadra

Foto: Mossos d’Esquadra

Agents de Mossos d’Esquadra de la comissaria de Lloret de Mar van detenir el dia 28 de febrer dos homes, de 19 i 28 anys, de nacionalitat marroquina i amb domicili desconegut, com a presumptes autors de 20 delictes de robatori amb força a interior de domicili.

Els agents de Blanes i Lloret van constatar que des del passat 21 de gener hi havia hagut un augment de robatoris a interior d’habitatges a Lloret de Mar. Per aquest motiu la Unitat d’Investigació de Blanes va iniciar un seguit d’indagacions per localitzar els autors dels fets.

En tots els casos el modus operandi era molt similar. Els habitatges assaltats eren de planta baixa o estaven en una primera alçada amb fàcil accés per escalament. Els lladres accedien als jardins o balconades, pujaven les persianes i forçaven les portes d’accés a l’habitatge. De dins sostreien aparells electrònics, petits electrodomèstics, joies i ampolles de licor.

La zona d’actuació dels lladres era el barri de Fenals. Concretament, els jardins de Santa Clotilde i Sa Boadella, on la majoria dels habitatges són segones residències. Els mossos van trobar indicis que feien pensar que tots els robatoris els hauria comés la mateixa persona o grup de persones.

Pels volts de les dues de la matinada del passat 28 de febrer, al carrer Narcís Macià de Lloret de Mar, un mosso, que estava fora de servei, va escoltar un fort soroll mentre estava a casa seva. En observar per la finestra va veure dos homes que fugien corrents del lloc.

L’agent va donar l’avís a comissaria i va iniciar la recerca dels dos homes que havien fugit en direcció a la platja de Fenals.

A un d’ells el va localitzar amagat darrera d’uns matolls i el va detenir. Quan van arribar diverses patrulles van localitzar i detenir l’altre fugitiu, al passeig marítim. Els agents van comprovar que acabaven de forçar la porta d’un pis de la zona.

Un cop en dependències policials, els investigadors van trobar indicis que relacionaven els detinguts amb altres robatoris. Fins la data, se’ls imputen un total de vint robatoris a interior de domicili comesos durant l’últim més. La investigació no es dóna per tancada i no es descarten noves detencions.

Els detinguts, que no tenien antecedents, van passar el dia 2 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.