El monitor de Lloret de Mar reconeix haver abusat sexualment de 17 menors

Foto: Vídeo TV3

Foto: Vídeo TV3

Avui s’ha celebrat a la Audiència Provincial de Girona el judici contra Josep Castiella, acusat de 17 delictes d’abusos sexuals a menors aprofitant que feia tasques de monitor a Lloret de Mar. L’acusat s’ha limitat a admetre amb un simple ‘Sí’ les preguntes que li feia el fiscal.

Castiella va fer tocaments a nens que tenien entre 4 i 9 anys, durant casals d’estiu, de Nadal o mentre donava classes particulars. A més, almenys en una ocasió va gravar una d’aquestes agressions sexuals, que tenia arxivada al seu telèfon mòbil.  L’acusat s’enfronta a una condemna de 105 anys de presó i a pagar indemnitzacions per un total de 108.000 euros.

A més dels abusos, la fiscal també l’acusa d’un delicte d’elaboració i d’un altre de tinença de pornografia infantil. La defensa demana una condemna de 28 anys amb l’atenuant de trastorn mental.

En haver admès l’acusat l’autoria dels fets, no serà necessari que declarin les víctimes, amb la qual cosa el judici ha quedat vist per a sentència.

Els fets es van descobrir al setembre de 2012 i des de llavors Castiella es troba en situació de presó provisional sense fiança.