Detingudes 19 persones per robar coure, metall i ferralla a diferents punts de Girona

Entre el passat 17 i el 24 de maig, els Mossos d’Esquadra de Girona van detenir 19 persones en diferents punts del territori dins el marc del dispositiu de prevenció i control dels robatoris  de coure, metall i ferralla. El 17 de maig els agents de la comissaria de la Bisbal van detenir Mohamed O, de 31 anys, veí de Sant Feliu de Guíxols i Moha O, de 37 anys, veí de Castell – Platja d’Aro , com a presumptes autors d’una temptativa de robatori amb força.

 

Els mossos de la Bisbal van saber que el dia 16 s’havia produït una temptativa de robatori de ferralla a Pals. Els lladres, en veure’s sorpresos per l’amo d’una finca veïna, van marxar del lloc. L’endemà els mossos els van localitzar sortint d’un camí de terra amb la mateixa furgoneta carregada de ferralla (de la qual se n’està investigant la procedència).  La patrulla va identificar els ocupants i els va detenir per la temptativa de robatori amb força del dia 16. 

També a Pals, els mossos d’esquadra van detenir el passat 19 de maig, Abdeslam EL H, de 48 anys, veí de Roses i Mohamed El H, de 30 anys i veí de Mataró com a presumptes autors d’un robatori amb força amb grau de temptativa.

Agents d’aquesta comissaria van rebre l’avís que unes persones estaven robant ferralla de la deixalleria municipal de la població. Mentre inspeccionaven el lloc, van veure com una persona que es trobava a l’interior intentava pujar per una paret i fugir del lloc, però que en no aconseguir-ho es va amagar a l’interior d’un contenidor. Els agents van saltar la tanca i revisant els contenidors hi van trobar a dins dos homes amagats.

En fer les comprovacions oportunes es va trobar que al lateral de la tanca un munt de material de ferralla apilonada a banda i banda i que l’havien extret de diversos contenidors apunt per ser carregada amb un vehicle que es va localitzar amagat més avall.

Robatori de puntals de ferro a Ullastret

Els mossos de la comissaria de la Bisbal van detenir el dia 18 de maig in fraganti tres homes, Pedro MR, de 67 anys, Petru T, de 39 anys, Vasile C, de 33 anys i l’endemà, el dia 19 Ghassan El A, de 32 anys, tots veïns de Palafrugell, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força. Els mossos van rebre l’avís que tres homes estaven robant ferro de l’interior d’una finca de la població d’Ullastret. Quan els agents s’hi van adreçar van trobar tres homes al costat de la tanca perimetral de la finca amb un vehicle a punt per carregar-hi ferralla. Els agents també van saber que el dia anterior tots quatre havien entrat a la mateixa finca i es van endur 100 puntals d’obra. Davant les evidències els mossos van detenir els quatre lladres com a presumptes autors del robatori amb força.

Enxampats per robar a un antiquari de la Bisbal

Cap a quarts de tres del migdia del dia 24 els mossos de la Bisbal van saber que una botiga de mobles antics d’aquesta població acabava de patir un robatori amb força i que els lladres havien fugit amb una furgoneta blanca per la carretera C-66, direcció Palamós. Minuts més tard els mossos interceptaven el vehicle a Llofriu, i en fer les comprovacions pertinents van trobar al maleter diferents peces de llautó i ferro relacionades amb el món del brocanter.

Els lladres havien aprofitat que l’antiquari estava tancat al públic al migdia per entrar saltant la tanca de prop de dos metres. Entre els objectes recuperats hi ha un capçal de llit, dues brases de llautó, una estructura i un peu de làmpada, una parola de coure, i una aixeta i un gerro de llautó. Els detinguts són, Bienvenido MC, de 42 anys, veí de Llagostera i Juan MP, de 42 anys i veí de Girona. A ambdós els consten antecedents.

Detinguts in fraganti sis homes per robar vies de tren a Roses

Els mossos d’esquadra de Roses van detenir el passat 16 de maig a Palau de Santa Eulàlia (Alt Empordà) Carles BR, de 37 anys, Jesús SP, de 35 anys,  i Luís de HM de 52 anys, tots veïns de Figueres, com a presumptes autors d’un delicte de furt.

Pels voltants de les 9 del matí, agents uniformats de la comissaria de Roses van adreçar-se a la població de Palau de Santa Eulàlia, en un tram de la via fèrria, ja que presumptament tres homes estaven carregant vies de tren en una furgoneta.

Quan els agents van arribar al lloc, van localitzar una furgoneta i tres persones que tallaven vies de tren i que les carregaven al vehicle. Concretament els homes estaven carregant un tros de via tallada de dos metres de llargada i un pes de cinquanta quilos. Dins de la furgoneta, ja en tenien tallades i carregades un total de quatre, i fora del vehicle ja en tenien uns vint trossos més apunt per ser carregats. Per tal de tallar les gruixudes vies, els detinguts estaven utilitzant una llança tèrmica professional (talladora d’acer) la qual funciona alimentada per oxigen i gas butà. Els agents van esbrinar que les vies que sostreien pertanyen a vies ferroviàries velles i que l’únic objectiu era sostreure’ls per vendre el ferro.

Pocs dies després, el 24, prop del cementiri de Sant Mori, els mossos van detenir in fraganti tres homes més per sostreure també vies de tren. Els fets van ocórrer pels voltants de les cinc de la tarda i en aquesta ocasió els mossos es van trobar una furgoneta amb un remolc descobert que estava carregat de trams de vies. El modus operandi com en l’anterior cas, tallar el rail a trossos, en aquesta ocasió amb una radial.

Els mossos van poder comissar un generador de gasoil (per alimentar la radial), una radial, dos radiotransmissors (per avisar de la presència policial), un comprovador estàtic de tensió, un bidó de benzina, un trepant elèctric, 9 discos d’acer per la radial, guants de treball, un martell i diverses eines de treball com un metre o un cubell. Els detinguts són: Daniel AD, de 34 anys, Pablo DH, de 32 anys, i José SA, de 45 anys, tots veïns de Sant Miquel de Fluvià (Alt Empordà). Els detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Detinguts a la Garrotxa amb el cotxe carregat de coure

El mossos de trànsit del sector d’Olot van detenir el dia 24 de maig a la Vall d’en Bas, David S, de 24 anys, Ilie P, de 19 anys, Constantin P, de 22 anys, tots ells veïns de Badalona, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força.

Els agents de trànsit, mentre feien un control d’alcoholèmia a la carretera C-153 punt quilomètric 43, van aturar un vehicle que circulava sentit Vic. Els agents van observar que a la part davantera del vehicle hi anaven 3 persones en dos seients i que la part posterior del cotxe anava molt baix. Quan la patrulla va comprovar-ne la càrrega va veure que tota al part posterior estava plena de quilos de bobines de coure. Els agents van detenir els tres ocupants del cotxe i la Unitat d’Investigació d’Olot continua investigant la procedència il·lícita del coure.

Edició: JFG – Foto: Mossos d’Esquadra