Comencen les revisions sobre el terreny dels espais on s’han d’ubicar els desfibril·ladors fixos

Tècnics de Dipsalut i de l’empresa proveïdora del servei revisen l’espai on s’ha d’instal·lar un dels DEA fixos que pertoquen al municipi de Sant Julià del Llor i Bonmatí. Es tracta de la plaça de l’Ajuntament, al costat del consultori local

Dipsalut ha iniciat les revisions sobre el terreny dels punts on s’han d’ubicar els desfibril·ladors fixos (DEA). Tècnics de l’Organisme i de l’empresa proveïdora del servei comproven que els espais reservats pels ajuntaments per instal·lar-hi els DEA compleixin tots els requisits. Els primers municipis on s’estan fent aquestes revisions són: Bescanó, Sant Julià del Llor i Bonmatí (Selva), Cornellà del Terri, la Vall d’en Bas, Sant Pau de Segúries, Villalonga de Ter, Besalú, Espinelves, Garrigàs, Sant Miquel de Fluvià, Jafre, Palau-sator, Bolvir i Guils de Cerdanya.

Tècnics de Dipsalut i de l’empresa proveïdora del servei, MC Infortécnica, han començat a revisar els espais on s’han d’instal·lar els desfibril·ladors (DEA) fixos. Certifiquen que els punts reservats pels ajuntaments no estiguin massa exposats al sol, que tinguin les mides adequades per la columna i que comptin amb connexió telefònica i amb corrent elèctric. De no ser així, es demana al consistori que ho corregeixi o bé se li ofereixen alternatives.

Els primers municipis on s’estan fent aquestes revisions són: Bescanó, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Cornellà del Terri, la Vall d’en Bas, Sant Pau de Segúries, Villalonga de Ter, Besalú, Espinelves, Garrigàs, Sant Miquel de Fluvià, Jafre, Palau-sator, Bolvir i Guils de Cerdanya.

Aquests 14 municipis seran els primers en disposar de desfibril·ladors fixos. Es preveu començar-los a instal·lar durant aquest mes de juny.

Prèviament la comissió tècnica del Programa “Girona, territori cardioprotegit” ha donat per bones les ubicacions dels DEA proposades per aquests ajuntaments. La comissió estudia les sol·licituds dels consistoris i valora les ubicacions proposades pels DEA fixos atenent a si cobreixen el major nombre d’habitants possible, la població/activitats de risc, si es tracta d’un espai accessible, visible i si és un lloc on el temps de resposta del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) no és l’idoni. Actualment, la comissió està estudiant la resta d’ubicacions proposades. Les que no es consideren adequades, es replantegen amb l’ajuntament interessat.

Es preveu que la tasca de revisió sobre el terreny de tots els punts reservats pels DEA fixos dels 214 municipis que n’han sol·licitat s’allargui fins passat l’estiu. És per això que el gruix de les instal·lacions dels aparells fixos es farà al llarg de l’últim trimestre de l’any.

Pel que fa als DEA mòbils, els 130 es lliuraran aquest proper mes de juny. 

En total, Dipsalut cedeix 650 DEA als municipis de la demarcació: 500 de fixos, 130 de mòbils i 20 de lliures (que es deixaran per cobrir activitats puntuals o de temporada).

Edició: JFG – Fotos: Dipsalut