Detingut un veí d’Arbúcies per sostreure gasoil d’un oleoducte a la Selva Interior

Mossos d'Esquadra

Mossos d’Esquadra

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal han detingut un home de 38 anys, nacionalitat romanesa i amb domicili a Arbúcies com a presumpte autor d’una falta de furt, un delicte de danys i un d’estralls.

Cap a les 16 hores del dilluns 2 de novembre de 2014, els Mossos van rebre l’avís dels responsables d’una empresa de logística d’hidrocarburs que havien detectat una baixada de pressió a l’oleoducte que uneix la refinaria de Tarragona amb el dipòsits de l’empresa a Girona, al seu pas per la localitat de Sant Feliu de Buixalleu.

Els presumptes autors dels robatori de gasoil havien manipulat l’oleoducte fent un forat per realitzar l’extracció il·legal de combustible. La manipulació efectuada a l’oleoducte havia estat tapada amb prou cura amb l’objectiu que no fos advertida i amb una previsió de tornar-hi per cometre un altre robatori d’idèntiques característiques.

Davant les evidencies observades, efectius de la Unitat Territorial d’Investigació de Girona, amb col·laboració amb l’ABP de Santa Coloma de Farners van iniciar un dispositiu de vigilància al lloc de l’extracció a partir de les 18:30 hores del mateix dia 2 de novembre.

Poca estona després de l’inici de la vigilància, cap a un quart de vuit de la tarda, els agents van observar un vehicle que s’apropava a la zona i estacionava en un descampat i del qual van baixar dos individus amb diverses garrafes de plàstic que s’apropaven al punt d’extracció.

Els mossos van veure que aquestes dues persones sostenien una mànega que estava introduïda en el punt d’extracció i van poder constatar que aquests homes estaven succionant gasoil de l’oleoducte.

En aquell moment els agents es van identificar com a policies i les dues persones van fugir en direccions oposades. Els policies que feien la vigilància van aconseguir interceptar un dels lladres.

En el moment de la detenció, els agents van localitzar a l’interior del vehicle nou garrafes de plàstic, una de deu litres i vuit de 25 litres així com dotze metres de mànega.

El detingut, amb un antecedent policial, passarà a disposició judicial a les properes hores.