Mor una banyista de 76 anys a la platja de Lloret de Mar

Lloret de Mar

Lloret de Mar

La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT), ha rebut avís aquesta tarda, a les 16 hores, de la mort d’una banyista a la platja de Lloret de Mar.

Dues dones d’un grup de turistes txecs han tingut problemes mentre s’estaven banyant a la platja de Lloret de Mar. Una de les dones ha pogut sortir pel seu propi peu i minuts més tard ha avisat que es trobava malament als socorristes de Proactiva, que l’han traslladat al punt de socors on ha mort. Al mateix temps, els socorristes de Proactiva han rescatat l’altra dona del mateix grup, que ha estat traslladada en helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) fins l’Hospital Trueta de Girona, on ha arribat en estat greu. En aquest servei, també s’han activat tres ambulàncies del SEM.

La persona que ha mort és una dona de 76 anys de nacionalitat txeca. La dona trasllada a l’Hospital Trueta té 70 anys i també és de nacionalitat txeca.

A banda dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), també s’hi han desplaçat 3 patrulles dels Mossos d’Esquadra, efectius de la Policia Local de Lloret de Mar.

A la platja on ha passat l’incident onejava bandera verda i hi havia bones condicions per al bany.

En el que portem d’estiu, 18 banyistes han mort al litoral de Catalunya, l’últim avui a primera hora de la tarda a Cambrils (Baix Camp).

Protecció Civil insisteix en tenir molta precaució i no banyar-se o realitzar altres activitats al mar si us trobeu malament o esteu cansats. Cal que respecteu les normes de bany i el color de les banderes, així com seguir sempre les indicacions dels socorristes. Si observeu alguna persona amb problemes dins de l’aigua aviseu immediatament el socorrista o truqueu al 112. No us llanceu a rescatar ningú si no sou experts en rescat aquàtic.