Detenen un home per robar 280 quilos de cable de coure de la fàbrica Henkel de Malgrat de Mar

La policia local de Malgrat va detenir la matinada del passat dimecres un home com a presumpte autor del robatori de 280 quilos de cable de coure de la fàbrica Henkel Ibérica. L’home conduïa una furgoneta en mal estat quan la policia el va aturat al Camí del Fondo. El seu acompanyant va fugir.

Segons la policia, els fets van tenir lloc cap a les dues de la matinada. Una patrulla del cos va aturar una furgoneta en mal estat que circulava pel Camí del Fondo. Un home, l’acompanyant del conductor, va saltar del vehicle i va fugir corrents cap al bosc que hi ha al costat del vial.

Els agents van veure que a l’interior de la furgoneta hi havia 280 quilos de coure i van detenir el conductor, un veí de Mataró sense antecendents penals. L’home va explicar a la policia que havien sostret el coure de la fàbrica Henkel Ibérica.

El tercer robatori de coure a Henkel

Aquesta no és la primera vegada que es produeix un robatori de coure a la fàbrica Henkel Ibérica. La Policia Local ja va detenir “in fraganti” al maig de 2012 tres persones, mentre robaven coure a l’interior de l’empresa. En aquella ocasió, els presumptes lladres comptaven amb la connivència del vigilant de seguretat de la fàbrica que els havia facilitat l’accés a les instal·lacions.

Els detinguts tenien preparats 400 quilos de cable de coure per carregar en dos vehicles quan la policia els va localitzar en una de les naus de l’empresa. Els agents van intervenir el coure, les eines utilitzades per al robatori i els dos vehicles utilitzats pel transport.

La policia local de Malgrat també va detenir al març d’aquest any set persones acusades de robar 1.370 quilos de cable de coure, valorat en 5.300 euros, a l’interior de la fàbrica Henkel Ibérica. Els presumptes autors tenien antecedents policials i estaven especialitzats en el robatori de coure.