Detingut un home per l’homicidi de la seva parella a Calella


Agents de Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal van detenir anit un home de 45 anys i veí de Calella com a presumpte autor de la mort de la seva parella sentimental, de 51 anys. Els fets es van produir a la matinada del dia 1 de febrer quan la dona va aparèixer morta dins el local que regentava amb la seva parella.

En un primer moment tot indicava que la mort havia estat suïcida però les investigacions policials van determinar que havia estat una mort homicida i van detenir al presumpte autor, la parella sentimental de la víctima. El jutge ha decretat el secret d’actuacions. La parella regentava el bar La Tapa, situat al Passatge Mercè Rodorera de Calella.

El Govern de la Generalitat, a través de Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament l’homicidi d’una dona a Calella presumptament a mans de la seva parella i expressa el seu sentit condol a la família de la víctima.

Davant aquests fets la presidenta de l’ICD ha reiterat el ple suport del Govern a les dones que travessen situacions de violència masclista i al seu entorn, així com el compromís d’avançar en la protecció de les dones, els protocols d’actuació i els mecanismes de prevenció i detecció precoç. “La lluita contra la violència masclista i la seva eradicació és una prioritat del Govern de la Generalitat de Catalunya”, ha afirmat.

Montse Gatell s’ha referit a la importància de la prevenció i la sensibilització com les eines principals per tal que fets com aquest no tornin a passar. I ha explicat que “només des de l’anticipació al crim es pot treballar en la seguretat de les eventuals víctimes, i sabent que només un canvi de l’imaginari i les estructures socials, una autèntica revolució en clau de gènere, és allò que pot acabar d’arrel amb la violència contra les dones”.

Davant aquest nou cas, Montse Gatell ha insistit que les dones que es trobin en aquesta situació o les persones del seu entorn no dubtin en trucar al telèfon 900 900 120, que és un servei 24 hores, confidencial i gratuït, o s’adrecin:

Servei d’informació i atenció a les dones (SIAD) de Blanes
Plaça d’Argentina, 5
17300 Blanes
Telèfon: 972336207
Correu electrònic: adones@blanes.cat
Titularitat: Ajuntament de Blanes

Servei d’informació i atenció a les dones (SIAD) de Lloret de Mar
Plaça Pere Torrent, s/n
17310 Lloret de Mar
Telèfon: 972347172
Correu electrònic: dones@lloret.cat
Titularitat: Ajuntament de Lloret de Mar

Servei d’informació i atenció a les dones (SIAD) de la Selva
Carrer del Prat, 1, 1r
17430 Santa Coloma de Farners
Telèfon: 872973003
Correu electrònic: siad@selva.cat
Titularitat: Consell Comarcal de la Selva