Territori i Sostenibilitat inicia les obres de millora de la N-141e entre Anglès i Bescanó

Imatge de la N-141e

Imatge de la N-141e

El Departament de Territori i Sostenibilitat començarà a partir de dilluns vinent, 27 de gener, les obres de millora de l’N-141e entre Anglès i Bescanó, que tenen com a objectiu proporcionar als usuaris un recorregut més còmode i segur. Els treballs compten amb un pressupost d’1,4 milions d’euros i tindran un termini d’execució de vuit mesos.

Els primers treballs que es duran a terme, durant la setmana vinent, correspondran a les tasques d’implantació de l’obra i de senyalització. El gruix de l’actuació consistirà, principalment, en la formació de sobreamples i la millora de diversos revolts i encreuaments, alhora que també s’actuarà en un punt de la C-63.

En concret, les millores previstes són:

1.- Formació de sobreamples en l’N-141e al tram entre Anglès i Bescanó, sempre que sigui possible i tot aprofitant l’espai existent. Aquesta sobreamplada s’aconseguirà mitjançant l’execució de noves cunetes transitables en substitució de les cunetes de terres existents i de bermes de formigó enrasades amb la calçada que permetin eliminar l’esglaó lateral. Així mateix, es desplaçarà la barrera de seguretat en cas que n’hi hagi per guanyar espai.

2.- Millora de la seguretat en el creuament de la via verda amb la carretera N-141e a l’entrada d’Anglès

3.- Regulació mitjançant semàfor en el creuament de la via verda amb la carretera C-63, al nucli urbà de les Planes d’Hostoles.

4.- Millora del traçat de dos revolts de la zona del Pou de Glaç, que inclou la formació d’una nova calçada amb vorals i carrils de major amplada.

5.- Millora dels peralts (pendent transversal) de tres revolts a la zona de la Pilastra

6.- Eliminació d’alguns accessos de la via verda a la carretera N-141e per evitar situacions de risc

Restriccions de trànsit

L’execució dels treballs comportarà afectacions al trànsit; es reduirà la velocitat màxima permesa i als trams on es treballi, es podrà ocupar uns dels dos carrils de la calçada, segons les necessitats de l’obra, tot donant pas alternatiu pel carril que quedi lliure.