Dipsalut adjudica el subministrament i gestió de la xarxa de desfibril·ladors a les comarques gironines

El Consell Rector de Dipsalut, organisme de la Diputació de Girona, ha aprovat l’adjudicació definitiva del subministrament, instal·lació i gestió de la xarxa de desfibril·ladors a l’empresa MC Infortecnica SL , d’acord amb l’informe tècnic i la proposta de la Mesa de contractació. 

L’aparell subministrat per MC és un desfibril·lador automàtic , és a dir, diagnostica l’aturada cardíaca i només emet la descàrrega elèctrica en cas de ser necessari i sense necessitat que la persona que l’utilitzi realitzi cap acció determinada per tal d’efectuar la descàrrega. Degut a la seva simplicitat, aquest tipus d’aparells permeten a persones inexpertes utilitzar-los amb èxit. A més, el desfibril·lador triat dóna instruccions sonores des que s’obre i permet col•locar els elèctrodes de manera intuïtiva. 

Dipsalut ha adjudicat aquest subministrament per un import màxim aproximat d’1.777.500 euros. El contracte inclou els desfibril·ladors, les cabines que protegiran els desfibril·ladors fixes, la instal·lació dels aparells, la gestió i el manteniment de la xarxa i el seguiment constant i telematitzat de l’estat de cada aparell. 

Els detalls del projecte es donaran a conèixer als consistoris de la demarcació de Girona el dia 1 de febrer a la tarda. En l’acte s’hi podrà veure l’aparell escollit, la cabina que protegirà els desfibril·ladors fixes i es farà una sessió de demostració del funcionament de l’aparell. També s’hi proporcionarà tota la informació del programa. Es preveu que els ajuntaments puguin sol•licitar els desfibril·ladors a Dipsalut des del dia 7 de febrer i fins el 18 de març. Posteriorment es definirà la destinació de cadascun dels aparells. Està previst començar a instal·lar-los abans de l’estiu. Dipsalut els cedirà en propietat als consistoris.

 

 

 

Notícia relacionada: «650 desfibril·ladors a comarques gironines», a www.radiomarina.com.