Els Mossos detenen un veí de Malgrat pel robatori de canonades de gas en 27 edificis del Maresme

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Arenys de Mar van detenir un veí de Malgrat de Mar, de 43 anys i nacionalitat espanyola com a presumpte autor de diversos robatoris de canonades de gas de en 27 immobles situats a la comarca del Maresme.

La investigació es va iniciar a principis del mes de juliol. Els agents de la unitat d’investigació de la comissaria d’Arenys de Mar van detectar diverses denúncies, segons les quals els autors dels fets, sostreien canonades de gas dels immobles.

Fruit de la investigació policial els Mossos d’Esquadra van poder constatar que l’autor s’aprofitava dels seus coneixement en lampisteria, i d’aquesta forma podia accedir als armaris dels comptadors de gas dels edificis, per posteriorment sostreure les canonades de gas. Un cop les obtenia i atenent que eren de coure, les venia a les diferents deixalleries de la comarca.

El detingut, que no té antecedents policials, va obtenir un benefici d’uns 2.000 euros amb la venda del material sostret.

Les poblacions afectades per aquest tipus de robatori van ser Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Calella, St. Pol de Mar i Tordera. El detingut va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant el jutge.

Cal destacar que aquest tipus de robatoris causen importants perjudicis econòmics a les comunitats de veïns ja que en moltes ocasions els deixen sense subministrament de gas. Alguns consells sobre com prevenir i actuar davant aquestes situacions són:

– Estar atent (president comunitat – veïns) de qui manipula els comptadors i si està acreditat mitjançant la companyia que correspongui

– Augmentar les mesures de seguretat dels panys dels comptadors

– Instal·lació de càmeres de videovigilància

– Instal·lació d’alguna mena de sistema d’alarma als armaris dels comptadors.