El Consell Comarcal de la Selva aposta per sensibilitzar els joves sobre un consum responsable

L’Oficina Comarcal del Consell Comarcal de la Selva fa una clara aposta per sensibilitzar els joves sobre un consum responsable participant en el projecte Consumópolis, que s’ha iniciat recentment des de l’Agència Catalana de Consum. La responsable de l’Oficina Comarcal de la Selva, Sandra Bas, ha assenyalat que des de l’àrea de Consum es facilitarà informació a tots els centres educatius de la comarca, així com també a Associacions de Mares i Pares d’Alumnes ( AMPA) per tal de fomentar la participació entre els escolars. En aquest sentit, Bas ha volgut fer especial èmfasi a la iniciativa que ha s’ha posat en marxa un any més des de l’Agència Catalana de Consum per sensibilitzar sobre un consum responsable i que va dirigit al públic més jove, com són els alumnes de primària i secundària.

Tal i com ha recordat la tècnica, l’Agència Catalana de Consum ha convocat un concurs dirigit a centres educatius de primària i secundària per tal de sensibilitzar els escolars de la importància que tenen les seves decisions de consum en l’adquisició de béns i en la utilització de serveis, així com afavorir el foment d’un consum reflectiu, crític, sostenible i solidari tot promovent la participació dels centres educatius en activitats relacionades amb l’educació en el consum responsable.

Aquest concurs, que s’ha enregistrat sota el lema: “Consumópolis 6: Tu pots triar: Saps quan costa el que consumeixes?”, i que l’any passat va comptar amb la participació d’uns 600 alumnes d’arreu de Catalunya, pretén ésser una aposta als valors educatius de la societat més jove.

 

La inscripció al concurs es pot realitzar fins al proper 30 de novembre de 2010 i es desenvoluparà en dues fases, una d’àmbit autonòmic i l’altra d’àmbit estatal, en la qual hi participen els guanyadors de la primera.

Aquells centres que vulguin formular la inscripció s’hauran de formar equips de cinc alumnes matriculats en qualsevol centre de Catalunya que estiguin realitzant estudis en cicles superiors d’educació primària, i primer i segon cicle d’educació secundària, sempre sota la coordinació d’un professor del centre.

El concurs constarà en la realització de dues proves, una d’aquestes de
caràcter pedagògic i lúdic, formada a través d’un joc interactiu; i l’altra,
consistent en l’elaboració d’un àlbum virtual.

Els premis a nivell autonòmic i per a cada cicle són: 1.200 euros més la
participació a la fase estatal per al primer premi, 500 euros per al segon, i 300 euros per al tercer.

La responsable de l’Oficina Comarcal de Consum, Sandra Bas, ha recordat que en l’edició anterior aquest concurs va tenir una molt bona acollida entre els centres educatius de la Selva. Així mateix, Bas ha volgut recordar que a la comarca de la Selva varem tenir un institut que va obtenir el tercer premi. És per això, tal i com ha manifestat, que espero que en l’edició d’enguany aquesta iniciativa compti, com a mínim, amb la mateixa participació a nivell de centres educatius de la Selva.

Alumnes de l’IES Vescomtat de Cabrera d’Hostalric van guanyar el tercer premi al Consumopólis 4

En l’edició anterior, els alumnes de l’IES Vescomtat de Cabrera d’Hostalric van guanyar el tercer premi del concurs escolar sobre consum responsable Consumópolis 4, organitzat per l’Agència Catalana del Consum. Aquest 3r premi en la categoria de segon cicle d’ESO va recaure en el grup de Les Originals, format per les alumnes de quart d’ESO, Alba Guarner, Alba Gonzalez, Laia Romeo, Núria Rueda i Sheila Roldan, i les professores Maria Govern i Agnès Oliver.  El treball d’aquest grup d’alumnes es basava en desenvolupar un estudi sobre els jocs dels seus avis, tenint en compte la situació geogràfica, ideològica, econòmica i política de l’època. Així mateix, van investiga com serien les formes d’oci i temps de lleure dels joves en el futur. El director de l’Agència Catalana del Consum, Jordi Anguera, va ser l’encarregat de lliurar els premis del concurs escolar, el mes de juny d’enguany, en el marc d’un acte que va tenir lloc a la Casa del Mar de Barcelona.