Protecció Civil remarca la necessitat d’extremar la precaució en les activitats a l’aire lliure i en la conducció enfront l’episodi de pluges

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté activada la fase d’alerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) atesa la situació meteorològica prevista per risc de pluges a tot Catalunya pels propers dies. Des de Protecció Civil es vol insistir en la necessitat d’extremar les precaucions en totes aquelles activitats que es realitzin a l’aire lliure, així com la necessitat d’adequar la conducció a les condicions meteorològiques.

Previsió meteorològica

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir de les 20.00 horesd’avui, es preveu l’arribada de pluges amb intensitat superior a 20 mm en 30 minuts que afectarà tot el territori. A partir de la propera matinada, la pertorbació escombrarà tot el país amb força intensitat, ratxes de vent i fenòmens de temps sever. En aquest interval, cal destacar la previsió de SMR nivell 2 tant d’intensitat  (superior a 40 mm en 30 minuts) com d’acumulació (superior a 200 mm en 24 hores). Les comarques que es poden veure més afectades per l’acumulació d’aigua seran l’Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès.

 

Demà diumenge, l’episodi es mantindrà a les comarques del nord-est de Catalunya i a partir de dilluns les pluges s’aniran desplaçant cap el Sud. El dimarts, la pertorbació podria començar a perdre intensitat. En aquests primers dies de la propera setmana es preveu que una depressió se centri al Mar Balear i doni lloc a un episodi de llevant que podria acumular molta aigua en aquestes 36-48h a punts del litoral, prelitoral i Pirineu Oriental. En aquest interval, es podria superar el llindar d’acumulació de més de 100mm en 24h. En tot cas, a mesura que avanci l’episodi es farà seguiment de la previsió meteorològica per confirmar o modificar aquestes previsions.