Avança a Palafolls el condicionament del pont del Tordera per a la ruta de la Tourdera

Ajuntament de Palafolls

Des de fa uns dies s’estan duent a terme els treballs que han de permetre condicional l’actual pont sobre la Tordera per tal que hi pugui passar el traçat de la recentment inaugurada Ruta de la Tourdera.

Es tracta d’una ruta a peu o per a bicicletes que ressegueix el traçat del riu Tordera des del seu naixement, al Montseny, i fins la seva desembocadura al mar. Justament en el seu tram més baix, de Palafolls cap al mar, el traçat es desdobla i es pot anar per les dues ribes del riu, pel costat de Blanes i pel costat de Malgrat de Mar. El desdoblament es fa al nostre municipi en el punt on s’està actuant.

Un cop s’arriba al pont de la Tordera (el de la carretera d’accés a la Costa Brava, la B682) hi ha l’opció de continuar per sota i recórrer la riba malgratenca del riu fins al Delta. Ara bé, també es pot creuar el riu pel propi pont i buscar la desembocadura del riu per la part blanenca.

Precisament les obres que es fan aquests dies adeqüen l’actual pont sobre el riu per tal que hi pugui passar aquesta ruta cicloturista i per a senderistes.

En concret s’adaptarà una de les actuals voreres del pont transformant-la en part del traçat; amb un carril bici, amb baranes de seguretat,  reforçant el ferm actual i obrint i pavimentant els accessos.

Aquests treballs tenen una durada aproximada d’un mes, i un cop finalitzin permetran crear dos traçats amb seguretat per a bicicletes i vianants per continuar la ruta de la Tourdera.

Aquestes obres estan finançades per una subvenció de la Diputació de Barcelona, que també forma part del projecte, al costat dels municipis implicats, entre ells Palafolls.

La Tordera ressegueix la riba del riu fins arribar a Palafolls, on l’itinerari es desvia i passa per dins del municipi. La ruta passa per diversos carrers, com la riera de la Burgada, l’Avinguda Pau Casals, el camp de futbol, per agafar llavors el camí del Reg Vell fins al Molí d’en Puigverd, acabant el tram al municipi veí de Tordera, de nou al costat del riu.