La CSMS tancarà el CAP de Fenals i el traslladarà a una planta del CAP Rieral que està buida

cap_rieralLa Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS) té previst tancar i traslladar l’activitat que es duia a terme als mòduls prefabricats del Centre d’Assistència Primaria (CAP) de Fenals (Lloret de Mar), que des del 2006 feien la funció de CAP de manera provisional.

Aquests mòduls deixaran l’activitat el proper 25 de juny, i tant serveis com personal es traslladaran al CAP del Rieral “Dr. Francisco Benito” per ocupar i donar ús a unes instal·lacions -amb estructura real de CAP- que estaven buides.

El trasllat al Rieral permetrà unificar serveis i personal, i donar ús a unes instal·lacions -amb estructura real de CAP- que estaven buides. Ajuntament de Lloret i CSMS ja estan planificant els nous usos assistencials que tindran els mòduls prefabricats de Fenals.

Situación transitòria que s’ha allargat

Amb aquet trasllat es posarà punt i final a una situació que es va plantejar com a solució transitòria mentre duraven els treballs de construcció del CAP del Rieral, però que s’han anat allargant en el temps. L’activitat ocuparà una planta del CAP que estava sense utilitzar, de manera que s’optimitzaran els espais de l’equipament, i es millorarà el confort tant d’usuaris com de professionals.

Cal tenir present que hi treballaran els mateixos professionals que treballaven en els mòduls de Fenals. Per tant, es manté el metge i la infermera de cada pacient i també la història clínica única. L’horari en el nou centre serà de dilluns a divendres laborables, de 8 a 20 h, el mateix que hi ha als mòduls prefabricats de Fenals.

El trasllat, segons informa la CSMS també comporta una millora de l’atenció assistencial, ja que s’unifiquen els serveis en un mateix centre on ja hi ha serveis de treball social, atenció domiciliària, seguiment de l’embaràs o odontologia. Per tant, el trasllat és a un centre pensat realment com a CAP –no mòduls prefabricats- i que disposa de millors instal•lacions.

L’Ajuntament de Lloret de Mar i la CSMS estan planificant els nous usos assistencials que tindran aquests mòduls, que quedaran buits a finals de juny.

Paral·lelament, el dia 22 de juny s’activaran els horaris d’estiu, de manera que el CAP Lloret de Mar centre obrirà durant les 24 hores del dia fins el 15 de setembre.