El PSC rebutja la nova Llei de Costes perquè afavoreix «interessos partriculars»

Platja de Fanals; Lloret de Mar / Foto: Xavier Pou

Platja de Fanals; Lloret de Mar / Foto: Xavier Pou

El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, va expressar ahir la seva oposició frontal, i la de tot el món local socialista, a la nova Llei de Costes aprovada aquest dijous al Congrés dels Diputats, amb l’únic vot a favor del PP i l’abstenció de CiU.

Fernández, que també és l’alcalde de Palafrugell ha volgut desmentir així que existeixi unanimitat a favor de la llei per part de tots els alcaldes del litoral gironí. Per Fernández, «la llei de costes estableix criteris de protecció molt arbitraris, obre la porta a la desclassificació d’espais protegits i exclou amarradors i ports privats del domini públic maritimoterrestre, afavorint interessos particulars en contra de l’interès públic».

En aquest sentit, Fernández ha recordat que la llei «no compta amb el suport unànime de tots els alcaldes de la Costa Brava, ja que molts municipis del litoral gironí depenen econòmicament de la protecció del paisatge marítim, principal actiu d’atracció turística del nostre territori».

Tossa de Mar / Foto: JFG

Tossa de Mar / Foto: JFG

El primer secretari del PSC considera que «la desprotecció del litoral, propiciada pel PP amb la complicitat de CiU, consolida i aprofundeix en un model urbanístic especulatiu que l’únic que ha aconseguit és que la crisi econòmica sigui avui més profunda en el nostre territori que en altres països». Fernández ha subratllat que «és imprescindible un canvi de model productiu basat en sectors nous, amb un major valor afegit i que consumeixin menys recursos, i aquesta llei apunta en la direcció contrària».

El diputat del PSC al Parlament ha lamentat que la nova llei de costes hagi comptat amb la connivència de CiU durant la seva tramitació i aprovació. «CiU podria haver votat perfectament a favor, però no s’ha atrevit davant l’abisme de quedar-se alineat en solitari amb el PP». Fernández ha recordat que CiU ja va votar a favor de la reforma de la Llei del Sòl impulsada el 1998 pel Govern de José María Aznar, una norma que “a ulls de molts experts és una de les principals causes de la bombolla immobiliària que ha agreujat els efectes de la crisi econòmica a Espanya”.

Fernández ha destacat que la nova normativa ha comptat amb el vot contrari de la resta de forces polítiques al Congrés, fet que al seu parer, legitima la possibilitat de presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional per impugnar la llei.