Bona resposta dels veïns de Santa Coloma de Farners a la campanya «Reciclar ens fa viure»

Els veïns van portar residus que van

Els veïns van portar residus que van canviar per bosses compostables

El passat dissabte passat es van muntar a Santa Coloma de Farners taules informatives a la plaça del Firal i a la plaça Farners amb la participació de més de 100 persones que van poder descanviar els seus residus per obsequis. En total, es van recollir 22 quilos de matèria orgànica, 36 quilos d’envasos, 128 quilos de PiC i 68 quilos de vidre. Aquesta setmana es fa campanya entre els grans productors de residus.

Enguany es duran a terme fins a 12 punts informatius en els quals tots els ciutadans podran canviar 1 quilo dels seus residus de qualsevol de les fraccions selectives (orgànica, envasos, paper i cartró o vidre) per un paquet de bosses compostables, que consisteix en un kit de tres bosses de color per separar els residus o una bossa reutilitzable per la compra.

I pels més petits els residus es podran canviar per un paquet de cromos de la col•lecció «Reciclar ens fa viure». Pel que fa als grans productors de residus la campanya es centrarà a explicar l’augment en la freqüència de les recollides porta a porta dels seus residus i se’ls entregarà un imant a mode de recordatori per tenir a mà tota la informació.

Amb l’arribada dels nous vehicles per la recollida de la fracció orgànica i el rebuig s’acaba la primera etapa del desplegament del nou servei prestat per l’empresa Fomento de Contrucciones y Contratas (FCC). Aquests primers mesos han servit per desplegar el nou servei, consolidar les noves rutes de recollida i redistribuir millor els punts d’aportació de residus tot augmentant el nombre de contenidors de recollida selectiva.