Les Aules Musicals de la Selva celebren el seu primer aniversari amb una actuació a Riudellots

aula-musicalLes Aules Musicals de la Selva han celebrat el seu primer aniversari amb un assaig concert musical a càrrec de la Jove Orquestra del Gironès. Aquesta actuació es va fer el passat dissabte a la població de Riudellots de la Selva.

La sala d’actes de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva es va convertir en l’escenari escollit d’aquest primer concert de les Aules Musicals de la Selva, que tenia un caràcter didàctic i de difusió de l’activitat musical que desplega aquest nou projecte a la comarca selvatana. S’hi va invitar tot l’alumnat que en forma part.

L’activitat va consistir en un concert simfònic amb peces que van des dels autors clàssics Bizet i Mozart fins als contemporanis Oldfield o Badelt, sense oblidar els més nostrats com Pau Casals o fins i tot el mateix director de la Jove Orquestra del Gironès, Albert Bosch. L’espectacle proposava la intervenció dels assistents, tant dels més joves com dels adults, els quals podien preguntar aspectes relacionats amb la direcció orquestral i el seu funcionament. En els intervals entre cançons, el director de la formació explicava de manera didàctica la disposició dels instrumentistes, quins són els instruments que en formen part i, també, per què s’agrupen per famílies, entre altres aspectes.

L’acte va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; l’alcaldessa de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, i el conseller comarcal delegat de l’Escola de Música del Gironès, Josep Aliu.

En el transcurs del seu parlament, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, va valorar molt positivament l’impuls que està agafant l’Aula Musical de la Selva a la comarca, en especial amb la incorporació del municipi d’Hostalric als d’Amer, Riudellots de la Selva i Vilobí d’Onyar. Per la seva part, l’alcaldessa de Riudellots va destacar que el seu municipi es va afegir des del primer moment a aquesta iniciativa comarcal perquè “hi havia demanda de formació musical” i va destacar que “activitats com la que es fa avui potencien l’interès pel coneixement musical” i que “ara cal fer un planter perquè aparegui un hort de qualitat com és la Jove Orquestra del Gironès”.

Finalment, el conseller de l’Escola de Música del Gironès va recordar que “a la comarca del Gironès el projecte va arrencar ara fa més de vint anys i que a la Selva, malgrat ser un projecte embrionari, s’estan fent bé les coses perquè a poc a poc es consolidi com un referent a la comarca”.