El Consell Comarcal de la Selva transportarà diàriament un total 2.400 alumnes i servirà 4.200 menús durant el curs 2010/11

Un total de 4.200 alumnes utilitzaran els menjadors escolars que gestiona el Consell Comarcal de la Selva, segons ha avançat el responsable d’Educació en aquest nou curs escolar 2010/11 , que s’inicia demà 7 de setembre. Així mateix, l’ens comarcal transportarà també un total de 2.400 alumnes repartits en un total de 60 rutes diàriament, unes xifres que es mantenen respecte a les que es van enregistrar a finals del curs passat, si bé és cert que a partir d’aquest nou curs s’incorporen nous serveis d’acord amb les necessitats de la comarca.

 

Fins al moment, el Consell Comarcal de la Selva ha concedit un total de 1.000 ajuts individuals de menjador que corresponen a un import de prop de 500.00 euros, tot i que es previst que a finals del mes d’octubre es puguin concedir més ajuts d’acord amb l’import definitiu del conveni que s’està negociant amb el Departament d’Educació. Sens dubte, les xifres d’enguany són molt inferiors a les del curs passat quan, l’import d’aquests ajuts va oscil·lar els 800.000 euros i va beneficiar a un total de 1.600 famílies de la comarca.

Dels 1.100 usuaris del transport col·lectiu escolar no obligatori, més de la meitat (635) reben algun tipus d’ajut que els ajuda a abonar la quota del servei (1 euros/dia). En tres-cents casos l’ajut és del 100 per cent del cost del servei mentre que en la resta és del 50%. Aquets ajuts estan sufragats amb aportacions del Consell Comarcal i dels ajuntaments afectats per aquest servei que beneficia alumnes que resideixen al mateix municipi on tenen el centre educatiu -l’Ajuntament abona 50 euros per alumne i curs-.

Igualment, el Consell Comarcal de la Selva gestiona els ajuts individuals de transport per a aquelles famílies que resideixen lluny del centre educatiu i no tenen servei de transport col·lectiu. Aquest curs està previst que es concedeixin prop de 20.000 euros en ajuts a les famílies sol·licitants.

Les rutes de transport escolar s’han adequat a les necessitats de cada centre i s’ha detectat un manteniment del nombre d’usuaris amb una lleugera tendència a la baixa en alguns centres i increment en d’altres. La xifra global del curs 2010/11 serà molt similar a la del curs passat.

 

 

 

Nous serveis als centres escolars

El cap d’àrea d’Educació, Joan Carles Codolà, ha explicat que «tot està a punt per a l’inici del nou curs escolar a la comarca de la Selva». En aquest sentit, Codolà ha fet especial èmfasi a les xifres d’usuaris que es gestionaran per al nou curs escolar atès que són molt semblants a les que es van enregistrar a finals del curs passat. Amb tot però, el tècnic ha explicat que per al nou curs s’incorporen alguns serveis d’acord amb les necessitats actuals de la comarca.

En relació amb el servei de menjador escolar, a Riudarenes s’estrena la cuina del nou centre educatiu per a infantil i primària; a Maçanet de la Selva es posa en funcionament el nou institut amb servei de transport i menjador -en alguns casos compartit amb l’escola Sant Jordi-; a la població de Fogars, també es posa en marxa la cuina de la nova escola Les Falgueres. Cal recordar que fins el curs passat el servei de menjador es transportava als mòduls del centre. Finalment, a Hostalric hi haurà l’ampliació del servei de menjador escolar amb l’aplicació de l’horari partit establert pel Departament d’Educació.

 

Altres serveis que s’incorporen també aquest nou curs escolar són la implantació de serveis de monitoratge específics per atendre alumnes amb necessitats educatives especials a diversos centres de la comarca com l’ Escola La Benaula, Escola Pinya de Rosa, Escola Àngels Alemany, Escola Mn. Joan Batlle i Escola Sant Islce.

 

El curs 2010/2011 servirà també per posar en marxa la segona fase del programa d’implantació d’aliments eclògics i de proximitats als menús escolars dels centres educatius.